Australische grensmacht neemt circa $1.5 miljoen aan cryptocurrency in beslag

 
 

De grensmacht in Australië, de ‘Australian Border Force’ (ofwel ABF), heeft geholpen bij het aanhouden van transport van MDMA. Nadat de drugs in beslag zijn genomen en er uitgebreid onderzoek is plaatsgevonden, blijkt dat de autoriteiten meer dan $1.5 miljoen aan cryptocurrencies hebben gevonden. Volgens de ambtenaren is dit het meest substantiële bedrag dat ooit in zijn soort is gevangen.


Zaak tegen Australisch koppel

De federale politie in het land heeft samengewerkt aan een zaak in Perth met de WA Police Force. In deze samenwerking heeft de ABF naar verluidt informatie verstrekt voor een verdacht koppel. Later bleek dat zij gezamenlijk 55 gram aan MDA-tabletten en poeder hadden.

Hiernaast bleek het koppel over een hardware wallet te beschikken waar voor meer dan $1.5 miljoen aan cryptocurrencies op stond. Het is niet bekend gemaakt welke hardware wallet dit precies was. Dit is één van de grootste inbeslagname van cryptocurrency-activa in zijn soort tot op heden.


Cryptocurrencies en illegale activiteiten

Cryptocurrencies worden vaak gekoppeld aan illegale activiteiten. Hierdoor lijkt het erop dat cryptocurrencies vaak door criminelen gebruikt wordt. Dit blijkt echter niet te kloppen. Zo is naar verluidt slechts 0.5% van alle transacties die op het Bitcoin-netwerk worden uitgevoerd te koppelen aan illegale activiteiten. Op het netwerk van Ripple is dit nog minder, hier is dit naar verluidt slechts 0.2%. Contant geld wordt momenteel nog steeds het vaakst gebruikt om dergelijke activiteiten te financieren.


Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken