Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Australische minister van Financiën: ‘Crypto gaat niet snel weg’

De Australische minister van financiën, Jane Hume, heeft gezegd dat cryptocurrency “geen voorbijgaande hype” is en dat de regering niet bang moet zijn voor de industrie.


Steun uit Australië

Volgens de Australische minister van Financiën moet de overheid niet bang zijn voor gedecentraliseerde financiën (DeFi), volgens The Guardian.

“Als industrie en als overheid moeten we erkennen dat crypto geen modegril is. We moeten voorzichtig zijn, maar niet angstig” zei Hume vandaag tijdens een Australian Financial Review-top. Ze voegde er ook aan toe dat de crypto-industrie “niet snel zal verdwijnen”.

“Wees niet de persoon die dacht dat de iPhone nooit van de grond zou komen omdat mensen hun muziek en telefoon liever op aparte apparaten hadden. Wees niet de persoon in 1995 die zei dat internet slechts een plek was voor geeks en criminelen en nooit mainstream zou worden”.

Hume’s opmerkingen volgen zes maanden nadat ze zich voor het eerst publiekelijk uitsprak ten gunste van de crypto-industrie.


Eerdere uitspraken

In mei van dit jaar zei Hume dat de regering Australiërs die de cryptomarkt willen betreden, niet zou belemmeren.

“Als je in Dogecoin wilt investeren, zal ik je niet in de weg staan. Persoonlijke kansen en persoonlijke verantwoordelijkheid zijn twee kanten van dezelfde medaille”, zei ze destijds. Ze zei ook dat crypto een activaklasse is waarvan het belang zal toenemen.

Hume’s woorden staan ver af van het standpunt van andere regeringen en regelgevers over de hele wereld. De meesten hebben collectief gewaarschuwd voor de risico’s die inherent zijn aan de crypto-industrie.

Een voorbeeld hiervan is de Britse Financial Conduct Authority (FCA), die dit jaar routinematig heeft gewaarschuwd voor de crypto-industrie.

In januari verbood de FCA cryptoderivaten voor particuliere beleggers. Het beweerde dat cryptoproducten “slecht” waren voor particuliere klanten vanwege een aantal factoren, waaronder financiële criminaliteit, prijsvolatiliteit, een gebrek aan begrip van de klant en een gebrek aan betrouwbare productwaarderingen.

De FCA heeft ook scherpe kritiek geuit op Binance, de grootste crypto-exchange in de industrie. Het noemde het platform “niet in staat” om te worden gereguleerd nadat het geen basisinformatie aan de toezichthouder had verstrekt.

In de Verenigde Staten wordt crypto ook niet altijd goed ontvangen door de regelgevers.

Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, heeft eerder gezegd dat crypto dringend behoefte heeft aan consumenten-beschermingswetten. Hij zei ook dat de DeFi-industrie wel eens bol zou kunnen staan van niet-geregistreerde effecten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten