banned
Blockchain

Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken

Om haar burgers te beschermen tegen het verspillen van geld dat ze niet hebben, heeft de Australische overheid een verbod ingesteld op het gebruik van crypto en creditcards voor online gokken.

Boetes lopen op tot circa 234.750 Australische dollars

Op 11 juni meldde The Canberra Times dat Australië het gebruik van digitale valuta en creditcards voor online gokplatforms heeft verboden. De overheid kondigde aan dat bedrijven die zich niet aan de nieuwe regels houden, boetes kunnen krijgen van maximaal 234.750 Australische dollars (€144.000).

De nieuwe regels omvatten het gebruik van creditcards die zijn gekoppeld aan digitale wallets, cryptovaluta zoals Bitcoin en andere nieuwe vormen van krediet. Deze regels zijn in lijn met de Australische wetten voor landbased gokken, maar er zijn uitzonderingen, zoals online loterijbetalingen, die nog steeds creditcards toestaan.

Gemakkelijker om zichzelf te beheersen

Kai Cantwell, de CEO van Responsible Wagering Australia, een onafhankelijke organisatie voor in Australië gelicentieerde aanbieders van gokdiensten, gelooft dat de maatregel het voor mensen gemakkelijker maakt om zichzelf te beheersen. “Dit is een belangrijke maatregel om klanten te beschermen, waardoor het voor mensen makkelijker wordt om de controle te houden over hun eigen gokgedrag,” zei hij.

Cantwell drong er ook bij de overheid op aan om het verbod uit te breiden naar vrijgestelde gokvormen. Hij waarschuwde dat als beschermingsmaatregelen niet consistent zijn voor alle vormen van gokken, mensen “zullen overstappen op minder gereguleerde vormen van gokken, waar ze meer risico lopen op schade.”

De gokindustrie kreeg een overgangsperiode van zes maanden en het volledige verbod werd op 11 juni afgekondigd. De communicatiewaakhond van het land is gemachtigd om de nieuwe beperkingen af te dwingen.

Cryptogebruikers en gokken

Cryptogebruikers staan erom bekend dat ze gokken op een breed scala aan zaken, van de nieuwste memecoins tot baanbrekende regelgevende beslissingen zoals de goedkeuringen van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Op 11 januari gokten gebruikers van het wedplatform Polymarket €11 miljoen op de uitkomst van de ETF-goedkeuringen.

Naast de spot Bitcoin ETF-beslissing in de Verenigde Staten, gokten cryptogebruikers ook op de uitkomst van de beslissing voor spot Ether ETF’s. In maart bereikten de weddenschappen op de ETH ETF-beslissing €2,2 miljoen. De weddenschap werd opgelost toen de ETF op 23 mei officiële goedkeuring kreeg.

Hoewel cryptogebruikers serieuze beslissingen nemen, doen ze ook frivole weddenschappen, zoals voorspellen hoe vaak miljardair Elon Musk zal posten of raden hoe hoog de temperatuur in mei zal stijgen.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Nog 9 dagen en dan is het zo ver – De Dutch Blockchain Days 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen