Nieuws, Trending

Australische overheid wil rijbewijzen op een blockchain opslaan

De Australische overheid richt zich tot de blockchain met een test voor de gehele staat van New South Wales (NSW). In deze test worden rijbewijzen gedigitaliseerd en start in november dit jaar, blijkt uit een aankondiging die online is gekomen.

TrustGrid

In deze aankondiging heeft de regering van NSW gezegd dat er in november een pilot wordt gehouden. In deze pilot worden van 140.000 personen meegenomen. Een vertegenwoordiger van Secure Logic, de organisatie die met de overheid samenwerkt in deze pilot, zei dat het ze via deze manier de gegevens op een veilige en gedistribueerde manier kunnen beveiligen. Het blockchain-netwerk genaamd TrustGrid is eerder dit jaar al getest in een kleinschalige pilot en zou naar verluid veel potentieel bieden.

Alles digitaal

Met dit nieuwe initiatief wil de overheid een gedistribueerd netwerk gaan gebruiken om de licentiegegevens van bestuurders te verifiëren en op te slaan. Hierdoor kunnen gebruikers hun (digitale) legitimatie via een mobiele applicatie presenteren wanneer hier om wordt gevraagd. Fysieke licenties als in pasjes worden hierdoor overbodig. Dit initiatief werd in mei 2018 in een wetsvoorstel aangenomen. Hierdoor stelt de overheid de bewoners in staat om hun licentiegegevens, via een veilig blockchain-netwerk, digitaal op te slaan.