Crypto Hacker
Hack

Australische rapper Iggy Azalea distantieert zich van nieuwe memecoin van vermeende oplichter

De Australische muzikant Iggy Azalea heeft zich gedistantieerd van een nieuwe memecoin die is gelanceerd door de vermeende oplichter Sahil Arora. De memecoin, die de naam van Azalea draagt, haalde meer dan $300.000 op in een symbolische voorverkoop.

Rapper heeft niks te maken met de voorverkoop van de munt

Azalea reageerde via haar X-account (voorheen Twitter) en benadrukte dat zij niets te maken heeft met de voorverkoop van Arora. Ze verklaarde dat ze wel geïnteresseerd was in het creëren van een legitieme cryptomunt met nut, maar dat Arora zonder haar medeweten een voorverkoop had georganiseerd. Dit bericht werd later verwijderd van haar account.

In het verleden heeft Azalea meerdere keren aangekondigd een pauze te nemen van het platform Twitter, onder andere om te ontsnappen aan ‘bad vibes’.

Arora is inmiddels een beruchte naam in de wereld van memecoins en wordt beschuldigd van verschillende vormen van oplichting. Bekende personen zoals de Amerikaanse rapper Rich the Kid (Dimitri Leslie Roger) en Olympisch medaillewinnares Caitlyn Jenner hebben hem publiekelijk beschuldigd van misleiding en hacken.

X-Account gehackt voor promotie RICH-token

Rich the Kid beweerde dat Arora zijn X-account had gehackt om het “RICH”-token te promoten. Caitlyn Jenner beschuldigde Arora van oplichting bij haar eigen token-lancering, die sinds 27 mei meer dan $40 miljoen aan marktkapitalisatie bereikte, maar later 50% van zijn waarde verloor.

Arora’s betrokkenheid bij verschillende memecoin-projecten heeft geleid tot beschuldigingen van tapijttrekken, een vorm van exit-zwendel. In een recent project verwijderde hij naar verluidt de liquiditeit binnen vijf minuten na de lancering van de munt, waardoor investeerders aanzienlijke verliezen leden.

Arora ontkent echter de beschuldigingen en stelt dat mislukte investeringen te wijten zijn aan de timing van de deelnemers, niet aan zijn intenties. “Er zijn veel mensen die veel verdienen met mijn lanceringen,” zei Arora. “De weinigen die dat niet doen, worden haters.”

Kleurrijke ondernemersachtergrond

Arora heeft een kleurrijke ondernemersachtergrond, waaronder het betalingsproject ZelaaPayAE en het influencerplatform Habibi. Zijn reputatie is echter aangetast door verschillende beschuldigingen van fraude en onbetaalde schulden.

In 2017 beschuldigde Vijay Shekhar Sharma, oprichter van de Indiase betalingsgigant PayTM, Arora van identiteitsdiefstal, wat bijdroeg aan zijn controversiële reputatie.

De recente activiteiten van Arora hebben geleid tot groeiende publieke aandacht en bezorgdheid over de integriteit van memecoin-projecten en de bescherming van investeerders.

Hack nieuws

Nep-videoconferentiesoftware gebruikt voor crypto-diefstal
WazirX-hacker verplaatst $57 miljoen aan gestolen fondsen
Datalek bij Fractal ID: Gegevens van 6.300 gebruikers gelekt
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli