Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Australische regelgever vraagt hulp van lokale blockchain- en cryptobedrijven

De Australische ‘Securities & Investments Commision’, ofwel ASIC, heeft aan lokale blockchain- en cryptocurrencybedrijven hulp gevraagd door middel van een mogelijke samenwerking. De ASIC wil met alle lokale bedrijven gaan kijken naar de beste mogelijkheden om de relatief nieuwe technologieën in te zetten om hiermee de innovatie in de regio te verbeteren.


Australische Blockchain-conferentie

Dit is bekend geworden tijdens de Australische Blockchain-conferentie die vandaag op 19 april 2021 georganiseerd is. Volgens Jonathan Hatch, de senior adviseur van strategische intelligentie bij ASIC, wil de Australische toezichthouder meer vertrouwen opbouwen door met de hele industrie naar een regelgevingskader te kijken.

Er heerst in het land op dit moment echter nog veel onduidelijkheid, bijvoorbeeld over de nalevingsverplichtingen van de industrie, aldus Kevin Saunders, panellid tijdens de blockchain-conferentie. De bestaande regels en wetten worden door Saunders dan ook omschreven als veel te “kortstondig voor grote (financiële) instellingen om hier serieus mee bezig te zijn”. Hier moet dus verandering in komen door meer duidelijkheid te verschaffen.


Australische overheid richt zich op blockchain- en crypto

Meerdere panelleden hebben tijdens de discussie na dit nieuws vermeld dat het belangrijk is voor de Australische toezichthouders om samen te werken met bedrijven in het land om nieuwe technologieën, zoals de blockchain-technologie, te ondersteunen. Zij gaven aan dat er momenteel gekozen is voor een te hardhandige regelgeving, wat niet ten goede komt van opkomende industrieën in het land.

Toch lijkt de Australische overheid zich nu serieus bezig te houden met de blockchain- en cryptocurrency-industrie in het land. Zo heeft het vorige maand een subsidie van maximaal $3 miljoen beschikbaar gesteld aan blockchain-teams die zich op de certificering van mineralen en accijnzen focussen. In november van 2020 werd door de ‘Reserve Bank of Australia’ (RBA) aangekondigd dat zij een onderzoek zouden starten in samenwerking met een aantal blockchain- en cryptobedrijven met de lancering van een eigen digitale valuta als onderwerp.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten