Blockchain Nieuws

Australische softwareontwikkelaar komt met ‘The NFT Bay’

Een softwareontwikkelaar uit Australië heeft ‘The NFT Bay’ ontwikkeld. Hierin staat een archief met kopieën van NFT’s, om aan te tonen dat ze “niets meer zijn dan instructies voor het openen van een afbeelding.” Het archief bevat echter enkel de JPEG-versies van de NFT’s, niet de blockchain-beveiligde token zelf.


Bijna 18 terabyte aan beeldkopieën

The NFT Bay, dat gelanceerd is door Geoffrey Huntley, bevat maar liefst 17.96 terabyte aan NFT-beeldkopieën. De website heeft inmiddels al meer dan een miljoen bezoekers ontvangen, waar deze nog geen 24 uur geleden live gegaan is.

Opvallend is dat de website ongeveer dezelfde lay-out én logo heeft als de torrent-website “The Pirate Bay”, ofwel TPB afgekort. Op TPB kunnen gebruikers illegale films, games, muziek en andere media downloaden. Bij The NFT Bay werkt het eigenlijk hetzelfde, maar dan voor JPEG-kopieën van NFT’s.


Educatief kunstproject

Volgens de ontwikkelaar van The NFT Bay gaat het om een educatief kunstproject, zodat mensen “zullen begrijpen wat ze daadwerkelijk kopen bij de aanschaf van NFT-kunst”.

Volgens Huntley maken veel mensen nu misbruik van het gebrek aan kennis en bewustzijn van de nog nieuwe NFT-markt. Hij gelooft dan ook dat mensen de JPEG-afbeelding kopen wanneer ze een NFT aanschaffen, en niet het unieke, door een blockchain beveiligde token die eraan gekoppeld is.


Server met veel opslagruimte

Om The NFT Bay draaiend te houden, heeft Huntley naar verluidt een server met veel opslag moeten huren. Hij heeft dan ook een “bare-metal” server, met 40 terabytes aan opslagruimte. Hiermee heeft hij nog enige ruimte om door te groeien. Dit kost hem naar verluidt $200 Australische dollars per maand, of circa 130 euro per maand.

Naar verluidt leeft Huntley een ‘minimalistische levensstijl in een busje’ die zich een weg baant door Australië. Hij stond aan de basis van de eerste eSports-competitie in Australië en had eerder een bedrijf met computerspelnetwerken voordat hij zijn tijd doorbracht met eenwieleren over de hele wereld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten