Hack Nieuws

Hack Nieuws

Autoriteiten Amerika hebben $3.6 miljard aan Bitcoin van Bitfinex-hack in beslag genomen

Naar verluidt is het in Amerika door de autoriteiten gelukt om $3.6 (€3.2) miljard aan Bitcoin in beslag te nemen die gelinkt kunnen worden aan de Bitfinex-hack uit 2016.


94.000 BTC in beslag genomen

In totaal zouden de hackers meer dan 2.000 transacties hebben uitgevoerd om 119.754 BTC van de exchange te halen en te verbergen. Alhoewel de transacties niet officieel geautoriseerd waren, beweert de aanklager nu dat de Bitcoins overgedragen zijn naar een in Liechtenstein gecontroleerde digitale Bitcoin-wallet.

Van deze 119.754 BTC konden de Amerikaanse wetshandhavers circa 94.000 BTC nu in beslag nemen. Hierover zei een vertegenwoordiger het volgende:

“Na de uitvoering van door de rechtbank goedgekeurde bevelen, kregen speciale agenten toegang tot bestanden op een online account dat wordt beheerd door Liechtenstein. Deze bestanden bevatten de privésleutels die nodig zijn om toegang te krijgen tot de digitale portemonnee die rechtstreeks het geld heeft ontvangen dat van Bitfinex is gestolen, waardoor speciale agenten legaal meer dan 94.000 Bitcoins in beslag kunnen nemen en teruggeven.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Grootste inbeslagname tot op heden

Hiermee zou het de grootste in beslagname van cryptocurrencies tot op heden zijn geweest. Tevens zou het één van de grootste gevallen zijn in het kader van het nieuwe programma om misdaden te onderzoeken met behulp van digitale activa’s.

In 2016 werd de cryptocurrency exchange Bitfinex gehackt en konden hackers circa 119.756 Bitcoins te stelen. Tegen de toenmalige wisselkoers kwam dat uit op bijna $72 miljoen. Vandaag de dag zou dat aantal Bitcoins meer dan $2 miljard waard zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten