Hack Nieuws

Hack Nieuws

Avalanche DeFi Platform ‘Vee Finance’ gehackt voor $35 miljoen

Een onlangs gelanceerd DeFi-protocol genaamd Vee Finance is het slachtoffer geworden van een hack waarbij maarliefst $35 miljoen is gestolen.


Een hack van $35 miljoen

Het DeFi protocol Vee Finance heeft laten weten dat het is gehackt voor in totaal 8.804 Ethereum (ter waarde van $26,2 miljoen) en 213,93 Bitcoin (ter waarde van $9 miljoen).

Vee Finance is een leen- en uitleenprotocol gebouwd op de Avalanche-blockchain dat zowel flexibele als vaste rendementen biedt op crypto-deposito’s. In minder dan een week sinds de lancering op 14 september liet het platform nog trots weten dat het nu meer dan $300 miljoen aan vergrendelde activa beheerde. Na het nieuws van vandaag is dat bedrag nu zeker $35 miljoen lager.

In de eerste aankondiging van het incident zei Vee Finance dat het team op 20 september “een aantal abnormale overdrachten” opmerkte, waarbij zowel het aangevallen adres als het adres dat door de hacker werd gebruikt om gestolen geld te verzenden, werden gedeeld.

Na het incident heeft het team de smart contracten van het platform stop gezet om de veiligheid van de activa van alle gebruikers te waarborgen. Ook heeft het bedrijf tijdelijk alle leen en uitleen functies stopgezet.


Vee Finance biedt hackers een vergoeding

Bovendien zei Vee Finance in een tweet die rechtstreeks aan de vermeende hacker was gericht, dat ze bereid waren een vergoeding te geven aan de hackers voor de bug die ze hadden geïdentificeerd, en drong er bij de aanvaller op aan om contact op te nemen met het team.

Nadat de hack openbaar was gemaakt crashte de VEE-token met meer dan 60% van $0,235 naar een dieptepunt van $0,087.

In een een nieuwere blogpost benadrukte Vee Finance dat de stablecoins-sector van het platform niet werd getroffen door de aanval. Echter, het team kon niet bevestigen dat het geld van alle gebruikers veilig was.

“Volgens de monitoring van het adres heeft de hacker de aangevallen activa nog niet verzonden naar een nieuw adres. Ook laat het bedrijf weten dat het contact heeft opgenomen met alle exchanges en smart contract protocollen om de dader te zoeken en de activa te herstellen.

Dit is de tweede aanval in tien dagen op een project dat gebouwd is op Avalanche. Zabu Finance werd namelijk op 12 september voor $3,2 miljoen gehackt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten