Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Avalanche stijgt met 16% na integratie USDC stablecoin

De Avalanche prijs is vandaag met 16% gestegen. Dit doordat vandaag naar buiten kwam dat de USDC stablecoin geïntegreerd zal worden op de Avalanche blockchain.


AVAX prijs stijgt met 16 procent

De prijs van de AVAX token begon gisteren rond 22:00 ’s avonds te stijgen. Dit gebeurde op het moment dat Circle de integratie van zijn USDC stablecoin op het Avalanche-netwerk aankondigde.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 AVAX token rond de $92,18. Dit terwijl de prijs 24 uur geleden rond de $80,09 lag. Dat betekent dat de Avalanche koers in 1 dag tijd met 16 procent is gestegen.

AVAX 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Wat is Avalanche?

Avalanche is een platform voor smart contracten dat is ontworpen voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (dapps). Het netwerk biedt lage transactiekosten en snelle bevestigingstijden, waardoor het een aantrekkelijk netwerk is voor alles wat met gedecentraliseerde financiën (DeFi) te maken heeft.

Dat de token van het project zo snel in waarde is gegroeid is niet zo gek. De totale waarde van vergrendelde activa in op Avalanche gebaseerde DeFi-projecten ligt namelijk al op bijna $11 miljard.

Totale waarde vergrendelde activa – Bron: DeFilama

Door de USDC toe te voegen aan de Avalanche blockchain zullen DeFi en andere apps nu toegang hebben tot de liquiditeit van de stablecoin.

Circle vertelt dat de liquiditeit van hun stablecoin ook zal bijdragen aan de snelle groei van het Avalanche ecosysteem naarmate bedrijven zich tot de populaire stablecoin wenden.

USDC werd in mei 2018 gelanceerd in een gezamenlijke inspanning van Circle en de crypto-exchangeCoinbase. Met een marktkapitalisatie van bijna $42 miljard is het momenteel de zes grootste crypto token en de op één na grootste stablecoin in de sector.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten