japan tokyo
Bitcoin

‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen

Metaplanet, een Japanse investeringsfirma die de Bitcoin-strategie van MicroStrategy volgt, heeft de afgelopen week een indrukwekkende stijging van 158% in zijn aandelenkoers ervaren, waardoor het de best presterende aandelen op de Japanse markt is geworden.

Sinds de aankondiging van hun Bitcoin-investeringsstrategie op 8 april, heeft Metaplanet 117,7 Bitcoin verzameld, momenteel ter waarde van $7,2 miljoen.

Metaplanet aandelenkoers schiet omhoog met 127% in 2 dagen

Op dit moment staat de aandelenkoers van Metaplanet op 93 Japanse yen, na een indrukwekkende stijging van 127% in slechts twee dagen. Deze opmerkelijke groei dwong de Tokyo Stock Exchange (TSE) afgelopen week minstens twee keer om de handel stil te leggen om oververhitting te voorkomen.

Volgens de regels van de TSE mogen aandelen met een koers onder de 100 Japanse yen dagelijks maximaal 30 yen stijgen. Metaplanet heeft deze grens echter twee dagen op rij overschreden, wat de aandacht heeft getrokken van zowel investeerders als marktanalisten.

Metaplanet nadert nu een marktkapitalisatie van $1 miljard, wat overeenkomt met 940 miljoen euro of 14,8 miljard Japanse yen tegen de huidige wisselkoersen.

Metaplanet versterkt Bitcoin-reserves om Japanse economische druk te weerstaan

In navolging van MicroStrategy, de grootste zakelijke Bitcoin-houder, kondigde Metaplanet op 13 mei aan dat het verschillende financiële instrumenten zal gebruiken om zijn bitcoinreserves te versterken.

Het bedrijf verklaarde dat hun Bitcoin-investeringsstrategie bedoeld is om zich te beschermen tegen de toenemende schuldenlast van Japan en de snel dalende waarde van de Japanse yen. Ze zeiden: “Dit is een directe reactie op de economische druk in Japan, zoals de hoge overheidsschulden, lange periodes van negatieve rentetarieven en de zwakke yen.”

Metaplanet wees erop dat de schuldquote van Japan ten opzichte van het BBP 261% is, de hoogste onder de ontwikkelde landen. Tegelijkertijd is de Japanse yen sinds begin 2021 met meer dan 34% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Ondertussen is Bitcoin in de afgelopen 12 maanden bijna 190% gestegen ten opzichte van de Japanse yen, wat de keuze van Metaplanet voor deze investeringsstrategie verder rechtvaardigt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers in het groen, Bitcoin in de problemen
AEX koers corrigeert op rode dag voor financiële markt
AEX koers klimt richting all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?