Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Azteco maakt Bitcoin beschikbaar in Nigeria, Groot Britannië en in Canada

Azteco zet grote stappen voor de wereldwijde Bitcoin adoptie. De vouchers van het bedrijf zijn nu beschikbaar bij 600.000 nieuwe locaties in Nigeria, 28.000 locaties in Groot-Brittanië en 6.000 locaties in Canada. Het interessante aan de vouchers van Azteco is dat klanten geen bank- of creditcardgegevens hoeven achter te laten.

“Je gaat simpelweg naar je lokale winkel en koopt een voucher. Vervolgens vul je die op de website in om je bitcoin te claimen. Het kopen van bitcoin met Azteco is als het opladen van de prepaid-simkaart van je telefoon”, aldus Azteco over hun Bitcoin-product.


600.000 locaties in Nigeria

Je hebt vast weleens iets vernomen over de enorme Bitcoin-adoptie in Nigeria. Het Afrikaanse land wordt al jaren geplaagd door een relatief hoge inflatie, wat de bevolking beweegt om op zoek te gaan naar alternatieven. Eén van die alternatieven is Bitcoin en dat zorgt ervoor dat Nigeria qua Bitcoin-adoptie al jarenlang een voorloper is.

Nu is Bitcoin via de vouchers van Azteco dus beschikbaar op meer dan 600.000 locaties door het hele land. Zo kan de bevolking die meer dan 200 miljoen Nigerianen telt bijna niet meer om Bitcoin heen.

Azteco zelf verwacht na de lancering van de enorme hoeveelheid aan nieuwe locaties een explosie van Bitcoin-adoptie in het land. Ze verwachten dit omdat de methode van Azteco één van de meest eenvoudige ter wereld is. Vooral op het Afrikaanse continent is men er al aan gewend om met vouchers te werken voor bijvoorbeeld het opladen van mobiele telefoons.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Keuze voor on-chain of lightning netwerk

Het interessante aan de vouchers van Azteco is dat je kunt kiezen tussen on-chain Bitcoin en het lightning netwerk. Uiteraard is het lightning netwerk goedkoper en sneller. Afhankelijk van de drukte op de blockchain kan het voorkomen dat je relatief grote bedragen betaalt om je Bitcoin te ontvangen.

Op het moment van schrijven zijn er 16 wallets waarmee gebruikers Bitcoin kunnen ontvangen via Azteco. Onder andere de Phoenix wallet, BlueWallet, Breeze en Zebedee. Dankzij het lightning netwerk is het zelfs mogelijk om vouchers van 1 Amerikaanse dollar om te zetten in bitcoin.

De vouchers zijn dan ook niet bedoeld voor grote bedragen. In theorie is het wel mogelijk, maar dat zal met name in Nigeria niet veel voorkomen. Daar is het voor de lokale bevolking echter al een enorme uitkomst dat ze kleine bedragen in Bitcoin kunnen bewaren om te ontsnappen aan de inflatie.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten