Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Baillie Gifford investeert $100 miljoen in Blockchain.com

De grote vermogensbeheerder Baillie Gifford heeft $100 miljoen in het grote crypto wallet en broker bedrijf genaamd Blockchain.com geïnvesteerd.


Institutionele beleggers investeren steeds meer in de crypto industrie

Baillie Gifford, een vermogens-beheerbedrijf dat al 110 jaar oud is en bekend staat om zijn vroege investeringen in bedrijven als Tesla, heeft $100 miljoen geïnvesteerd in het grote crypto platform Blockchain.com.

De CEO van Blockchain.com, Peter Smith, kondigde woensdag aan dat de bijdrage van Baillie Gifford aan de financieringsronde tot nu toe de grootste investering in het bedrijf ooit is geweest. Smith vertelde ook dat het de één van de eerste crypto-gerelateerde crypto investeringen is geweest die de vermogensbeheerder heeft gedaan.

“Het is een bevestiging dat een evenwichtige en gediversifieerde institutionele onderneming de komende jaren een ongelooflijk groeipotentieel heeft”, schreef de CEO.

Met meer dan $445 miljard aan activa onder beheer, heeft Baillie Gifford zich ontpopt als een grote tech-investeerder, die bijna $28 miljard verdiende door vroeg te investeren in Tesla en Alibaba, en het farmaceutische bedrijf Moderna. Het bedrijf staat ook bekend om zijn steun aan bedrijven als Google, Amazon en Airbnb.

De investering van Baillie Gifford in Blockchain.com komt te midden van toenemende aandacht van investeerders voor de cryptomarkt. Blockchain.com heeft al heel wat geld binnen gekregen dit jaar. In twee investeringsrondes heeft het bedrijf namelijk meer dan $420 miljoen binnengehaald. Blockchain.com zelf wordt gewaardeerd op $5,2 miljard.

Volgens gegevens van bedrijfsanalysebedrijf CB Insights hebben crypto- en blockchain-bedrijven, waaronder Blockchain.com, BlockFi en Dapper Labs, in het eerste kwartaal van 2021 meer financiering ontvangen dan in heel 2020.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten