Nieuws, Regulatie, Trending

Bakkt zal ‘het vertrouwen van instituties in crypto verbeteren’

Door de komende lancering van het institutioneel handelsplatform Bakkt zal het vertrouwen in cryptocurrencies toenemen, zegt analist Tom Lee.


Meer lof voor Bakkt

In een tweet op 19 september sloot Tom Lee zich aan bij het toenemende aantal mensen die bullish zijn over de impact van Bakkt op de cryptomarkt. Tom Lee is een bekend analist en de mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors.

Het platform gaat live op 23 september en zal eerst fysieke Bitcoin-futures aanbieden. Beleggers die sinds 6 september geld kunnen storten, worden uitsluitend uitbetaald in Bitcoins.

De resterende dagen voordat het platform live gaat, werden tot nu toe gekenmerkt door slechte vooruitgang van Bitcoin-markten, die opnieuw onder $ 10.000 daalde. Nu de prijzen zich herstellen, kan de BTC-prijs op de korte termijn toch weer aanzienlijk verschuiven. Lee schreef:

“Ik ben zeer positief over Bakkt en zijn vermogen om het vertrouwen in crypto bij instellingen te verbeteren.”


Omschakeldag van de Bitcoin futures

Er kwamen verschillende reacties met theorieen naar voren over de huidige prijs zwakte van de Bitcoin. Veel van deze theorieen hadden te maken met de omschakeldag van de Bitcoin futures van de CME Group.

Historisch gezien zien we namelijk dat de vervaldata van futures druk uitoefent op de Bitcoin prijs. Dat is nu, volgens verschillende analisten, weer het geval.

Ondertussen zag september ook een langzame toegang tot futures door cryptocurrency exchange Binance. Cijfers die vorige week bekend gemaakt werden, toonden desondanks een aanzienlijk open belang van $ 150 miljoen. Zelfs terwijl het product nog in de modus ‘Alleen uitnodigen’ handelde.

Tegelijktertijd daalde de ‘open-interesse’ futures van CME tot het laagste punt in 4 maanden. Dit kwam doordat de prijsprestaties van Bitcoin niet voor enthousiasme zorgde om er futures van te kopen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)