Bitcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Balenciaga gaat Bitcoin en Ethereum accepteren

Volgens The Wall Street Journal zal het Franse luxe modemerk Balenciaga vanaf volgende maand Bitcoin en Ethereum accepteren als betaalmiddel zowel online als op geselecteerde fysieke locaties. Het modemerk werkt ook aan een metaverse strategie.

Grote modemerken beginnen met het accepteren van crypto munten

Door deze stap is Balenciaga het nieuwste modemerk dat crypto munten accepteert als betaalmethode. Eerder deze maand kondigde Gucci aan dat het crypto-betalingen zou gaan accepteren. Gucci accepteert momenteel de cryptocurrencies Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dogecoin en Shiba Inu als betaling.

Balenciaga zal in eerste instantie alleen betaling toestaan ​​in Bitcoin en Ethereum, maar is van plan het programma te zijner tijd uit te breiden naar andere munten.

Een enorme potentiële markt voor modemerken

Steeds meer luxe modemerken beginnen de stap te maken naar Web3. Het afgelopen jaar hebben tal van grote merken, waaronder Balenciaga, Gucci, Nike, Dolce & Gabbana en Burberry, al NFT-collecties en metaverse winkels gelanceerd. Al deze grote bedrijven zijn digitale mode als een enorme kans. Volgens verschillende experts zou deze nieuwe wereld uiteindelijk een waarde van $2 biljoen kunnen benaderen.

In december kondigde Balenciaga de oprichting aan van een interne metaverse business unit. En dat neemt Balenciaga heel serieus. De CEO van het modebedrijf, genaamd Cédric Charbit, vertelde dat hij de metaverse als een land ziet. En deze markt is net zo belangrijk als elk ‘echt’ land waar het bedrijf momenteel in opereert.

Ook vertelde de CEO van Balenciaga dat de recente markt crash de positie van Balenciaga over crypto niet heeft beïnvloed. Charbit vertelde dat de strategie van zijn bedrijf voor de lange termijn is gemaakt.

Bitcoin nieuws

Grootste Bitcoin-fonds ter wereld staat 35 procent onder water Grootste Bitcoin-fonds ter wereld staat 35 procent onder water
Satoshi Nakamoto had Bitcoin bijna Netcoin genoemd Satoshi Nakamoto had Bitcoin bijna Netcoin genoemd
Bitcoin miner Compute North vraagt faillissement aan Bitcoin miner Compute North vraagt faillissement aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Als Ripple wint tegen SEC, gaat de hele crypto-industrie parabolisch Als Ripple wint tegen SEC, gaat de hele crypto-industrie parabolisch
Waarom is de Ethereum koers met 23% gedaald na de Merge? Waarom is de Ethereum koers met 23% gedaald na de Merge?
Advocaat Ripple hint op overwinning, XRP koers stijgt Advocaat Ripple hint op overwinning, XRP koers stijgt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten