Nieuws, Trending

Bancor begint met cross-blockchain tokenhandel tussen Ethereum en EOS

Het gedecentraliseerde liquiditeitsnetwerk Bancor heeft laten weten dat het in een samenwerking met EOS is gelukt om cross-blockchain token-swaps mogelijk te maken.

Uitbreiding

Bancor is met deze samenwerking uitgebreid naar de EOS-blockchain, met behulp van de decentrale applicatie (DApp) BancorX. Hierdoor kunnen gebruikers tussen Ethereum en EOS-gebaseerde tokens zonder exchanges converteren. Hiermee is Bancor de eerste die dit mogelijk maakt. “De mogelijkheid om cross-blockchain punten van assets eenvoudig te converteren naar een toekomst waarin token-projecten en gebruikers de mogelijkheid hebben om naadloos in contact te komen met elke blockchain die het beste aansluit op hun behoeften,” aldus de mede-oprichter van Bancor ‘Galia Benartzi’.

Samenwerking

Op dit moment ondersteunt BancorX een reeks van Ethereum ERC20-tokens. Hiernaast gebruikt het zijn eigen BNT-token om de cross-blockchain overdrachten mogelijk te maken. Het bedrijf meldde ook dat hun cross-blockchain DApp werd gebouwd in samenwerking met LiquidEOS.

Donatie

Hiernaast kondigde Bancor aan dat de Bprotocol Foundation een bedrag van $10 miljoen (€8.8 miljoen) in waarde zou overdragen aan de EOS-blockchain met behulp van de tool om EOS-ontwikkeling en symbolische liquiditeit aan te moedigen.