Regulatie Nieuws

Bank in Brazilië staat klanten toe om belasting te betalen met crypto

Een grote bank in Brazilië maakt het voor zijn klanten mogelijk om belasting te betalen met cryptocurrency’s. In een verklaring van 11 februari laat de Banco do Brasil weten dat het nu “mogelijk” is voor Braziliaanse belastingbetalers om hun belasting met crypto te betalen. Deze optie organiseerde het samen met het in Brazilië gevestigde Bitfy.

Alleen voor klanten van Bitfy

De optie om belasting te betalen met crypto is alleen mogelijk voor Brazilianen die hun crypto bij Bitfy onderbrengen. Dat is namelijk de “collectie-partner” van de Braziliaanse bank. Naast het gemak waar het zijn klanten hiermee voorziet, is het volgens de bank ook een manier om het gebruik en de toegang tot het ecosysteem voor digitale assets uit te breiden op nationaal niveau. Tegelijkertijd staat er een grote bank achter die de consument beschermt.

Lucas Schoch, de oprichter en CEO van Bitfy zegt dat de nieuwe digitale economie “een katalysator” voor een toekomst vol met voordelen is. Brazilianen die deze dienst willen gebruiken krijgen een simpel overzicht waarin ze kunnen zien hoeveel Reais ze moeten betalen (de officiële valuta van Brazilië). Dat bedrag kunnen ze vervolgens converteren naar een cryptocurrency naar keuze. Op de achtergrond regelen beide partijen vervolgens de conversie.

Niet de eerste keer

Overigens is het niet de eerste keer in Brazilië dat het voor mensen mogelijk wordt om belasting te betalen met crypto. Eerder in oktober 2022 maakte de Braziliaanse stad Rio de Janeiro het al mogelijk voor zijn inwoners om de belastingen met crypto te betalen. Verder passeerde Brazilië in december 2022 nieuwe wetgeving, waarin het gebruik van crypto als betaalmiddel werd gelegaliseerd in het land.

Brazilië zet dus duidelijk stappen in de richting van een toekomst waarin het heel normaal is om Bitcoin en andere crypto als betaalmiddel te gebruiken. De eerdergenoemde wet wordt waarschijnlijk vanaf juni 2023 van kracht in het land. Zuid-Amerika ontpopt zich op deze manier als een steeds beter vestigingsklimaat voor bedrijven uit de industrie en individuen die op een Bitcoin-standaard willen leven. 

Regulatie nieuws

Deep-dive: De instorting van banken en de gevolgen voor crypto
Deep Dive: Was er fraude in het spel bij het faillissement van Celsius?
Sam Bankman-Fried stelt herzien borgtochtpakket ‘tegen volgende week’ voor
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden