BankofAmerica
Nieuws, Ripple

Bank of America huurt Ripple-specialist in

De een-na-grootste bank van de Verenigde Staten heeft naar het schijnt een specialist op het gebied van Ripple ingehuurd. Deze persoon zal zich voor Bank of America gaan bezighouden met de implementatie van het Ripple-betaalnetwerk.


Bank of America zoekt Ripple-teamleider

Volgens een functieomschrijving op LinkedIn is Bank of America (BoA) sinds 10 oktober gestopt met het accepteren van sollicitaties voor de functie van ‘treasury product manager‘ voor hun Ripple-project. Hierin werd de positie als volgt omschreven:

“De functie leidt het product management team voor het Ripple-project, een gedecentraliseerde ledger-technologie die een oplossing biedt voor problemen met internationale betalingen. … De manager zal verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van de productstrategie en groei. Daarnaast overziet de manager dagelijkse routines in het productbeheer, en de ontwikkeling van nieuwe initiatieven die resulteren in innovatie en een concurrerend productaanbod.”

Het lijkt er dus op dat Bank of America aansluit bij een grote groep banken die Ripple’s producten op een of andere manier overwegen. BoA vroeg in juli dit jaar al een patent aan dat gerelateerd is aan het Ripple-project.


Vriendelijkere kijk op crypto

Dat BoA nu zelf een blockchain-gerelateerd systeem ontwikkelt is niet vanzelfsprekend. Ondanks haar omvang was de bank tot dusver vijandig tegenover cryptocurrencies. Zo blokkeerde de bank de afgelopen jaren meermaals crypto-transacties van rekeninghouders.

Sinds 2019 lijkt het perspectief van Bank of America op crypto echter te zijn gekanteld. In augustus diende het een patent in voor een wallet voor crypto-valuta’s. Bovendien werd het enkele weken geleden lid van R3’s blockchain-handelsplatform Marco Polo, dat eveneens werkt met Ripple-technologie.

Het is nog niet bekend wie de felbegeerde positie bij de bank zal opeisen. De kandidaat voor treasury product manager moet in ieder geval ervaring hebben in de betalingssector: kennis van cryptocurrency is echter geen specifieke vereiste, aldus de omschrijving.