Nieuws, Ripple, Trending

Bank of America vraagt patent aan op Ripple communicatiesysteem

Bank of America heeft een patent aangevraagd op een distributiesysteem gebaseerd op ‘distributed ledger technology’(DLT).


Interbancaire communicatie

Het patent in kwestie, dat is aangevraagd op 6 Juni en ontdekt door een indiening bij Google Patents, beschrijft een systeem die gebruik maakt van ‘distributed ledger technology'(DLT) als een interbancair communicatie instrument. Het voorgestelde systeem zorgt ervoor dat real-time tansacties gecommuniceerd worden door een gedeelde, gedecentraliseerde legder waar beide banken toegang tot hebben.


Hoe werkt het ?

Het gedecentraliceerde netwerk verifieert de identiteit van de betaler en de identiteit van de ontvanger en maakt communicatie tussen de twee banken van de betaler en ontvanger mogelijk. In de aanvraag zijn meerdere illustraties te zien die expliciet citeren dat het systeem te maken heeft met een ‘refunded ripple settlement’. Ripple wilde zelf eerst altijd dat de communicatie tussen de banken via hun cryptomunt XRP zou verlopen, of dit nog steeds het geval is blijft in het midden, want de XRP wordt niet genoemd in het patent.

Gisteren schreef Newsbit dat het betalingssysteem van Ripple genaamd xRapid opnieuw enorm gegroeid is. Ripple verwacht zelf dat het transactie volume flink blijft stijgen en er steeds meer instellingen zich bij Ripple zullen aansluiten.