Bitcoin

Bank of America: Kost slechts $93 miljoen om Bitcoin prijs met 1% te laten stijgen

De strategen van de Amerikaanse ‘Bank of America’ hebben ingeschat dat slechts $93 miljoen aan extra instroom nodig is om de prijs van Bitcoin (BTC) met één procent te verhogen.


‘Bitcoin buitengewoon gevoelig voor toegenomen vraag naar dollars’

In het rapport,schreef de Bank of America-strateeg ‘Fransisco Blanch’ het volgende: “Bitcoin is buitengewoon gevoelig voor de toegenomen vraag naar dollars”. Naast Fransisco Blanch hebben ook Philip Middleton en Savita Subramanian diverse bijdragen aan het rapport geleverd.

Uit de analyse bleek dat er ten minste $2 miljard aan instroom nodig zou zijn om de goudprijs met één percentiel te laten stijgen. Er zou echter meer dan $2,25 miljard nodig zou zijn om dezelfde prijsimpact uit te oefenen op treasury obligaties met een looptijd van meer dan 20 jaar. “We schatten dat een netto-instroom in Bitcoin van slechts $93 miljoen zou resulteren in een prijsstijging van 1%”, concludeerde het rapport. Het voegde er het volgende aan toe:

“Wat heeft de afgelopen jaren en vooral in 2020 de enorme opwaartse druk op de Bitcoin-prijzen veroorzaakt? Het antwoord: een bescheiden instroom van kapitaal.”

Bitcoin heeft een totale marktwaarde van bijna $1,1 biljoen op dit moment, wat overeenkomt met ongeveer 10% van de totale waarde van goud. Met deze cijfers in het achterhoofd suggereert het onderzoek dat Bitcoin twee keer zo volatiel is als goud. Ondanks het feit dat het actief al bijna twaalf jaar bestaat.

Er relatief weinig geld nodig om de Bitcoin prijs te verschuiven. De onderzoekers van de Bank of America schrijven dit toe aan zware accumulatie van whales. Hierdoor neemt het aantal munten dat op exchanges kan worden gekocht af. “Als we naar gedetailleerde blockchain-records kijken, zien we dat de grootste adressen niet alles hebben verkocht sinds de pandemie begon”, verklaarden ze.


Beweringen komen overeen met die van Glassnode

De beweringen van Bank of America lijken in grote lijnen in overeenstemming te zijn met die van het crypto-analysebedrijf Glassnode. Glassnode schatte dat 78% van het aanbod van Bitcoin illiquide was vanaf december 2020. Hierdoor was slechts 20% van het circulerende aanbod beschikbaar voor handel op exchanges.

Het aantal nieuwe entiteiten dat actief is op het Bitcoin-netwerk stijgt tot ongekende niveaus. Er strijden dus steeds meer investeerders om een afnemende pool van BTC. Dit resulteert in pieken in de vraag die de prijzen met gemak opdrijven. Eerder deze maand schatte Glassnode dat 95% van de BTC die voor het laatst werd verhandeld in de afgelopen drie maanden on-chain is verplaatst. Dit bewijst dat whales hun munten voor de lange termijn bewaren. De mede-oprichters van het bedrijf, “Jan & Yann”, zeiden op het sociale medium Twitter het volgende:

De bevindingen van de Bank of America lijken de BTC-bull-case van Glassnode te ondersteunen. Het rapport nam echter een zeer negatieve toon aan met betrekking tot Bitcoin in het algemeen. Het crypto-activum werd bekritiseerd omdat het volatiel, vervuilend en een ‘onpraktisch’ betaalmiddel is.

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt
Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000
Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?