Bank of America test Ripple Technologie

Bank of America, de op één na grootste bank in Amerika, is bezig met het testen van Ripple’s gedistribueerde ledger technologie. Misschien is de bank zelfs wel van plan het daadwerkelijk te gaan gebruiken.


“We hebben een pilot uitgevoerd”

Ripple ging, in een presentatie die gehouden werd bij de International Monetary Fund (IMF) afgelopen jaar, zelfs zo ver om de Bank of America te identificeren als klant.

Echter, toen nieuwswebsite Coindesk sprak met een woordvoerster van Ripple. In het gesprek vertelde ze dat ze niet bevestigde noch ontkende dat de bank een klant van Ripple is geworden. Ze vertelde wel dat Ripple en de bank een gezamenlijk testproject waren gestart. Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt.

“Bank of America maakt sinds 2016 deel uit van Ripple’s Global Payment Steering Group en we hebben een pilot met hen uitgevoerd”, vertelde ze.

Het was al bekend dat de Bank of America deel uit maakt van een groep die RippleNet partners adviseert over juridische kwesties. Het testproject van de bank kan worden beschouwd als een signaal de samenwerking verder gaat dan juridisch advies.


Samenwerken of niet?

Naast deze aanwijzing werd er op 10 oktober al duidelijk dat de bank een Ripple specialist in heeft gehuurd. Deze persoon zal zich naar verluidt bezig gaan houden met de implementatie van het Ripple netwerk.

Echter, deze geruchten staan haaks op de uitspraken van de technisch directeur van de bank. Ondanks het feit dat de Bank of America de afgelopen jaren behoorlijk actief is geweest op het gebied van blockchain en het aanvragen van patenten in dit gebied, zei de technisch directeur van de bank, genaamd Katie Bessant, in mei nog dat de bank de technologie niet nuttig vond voor de financiële sector.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken