Bank of England
Blockchain

Bank of England sluit Britse tak Silicon Valley Bank

De Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, heeft de activiteiten van SIlicon Valley Bank’s Britse tak (SVB UK) stilgelegd vanwege de “beperkte aanwezigheid” van de bank in het Verenigd Koninkrijk en het ontbreken van “kritieke functies om het financiële systeem te ondersteunen. Het is het volgende hoofdstuk in het drama voor de Amerikaanse bank dat ook voor de crypto-sector weinig goeds belooft.

Insolventieprocedure aangekondigd

Op 10 maart heeft de BoE aangekondigd dat SVB UK “zal stoppen met het verrichten van betalingen of het aanvaarden van deposito’s”. BoE is van plan om een bankinsolventieprocedure aan te vragen voor SVB UK. Dit komt nadat het California Department of Financial Protection and Innovation op dezelfde dag beval dat Silicon Valley Bank (SVB) in de Verenigde Staten moet sluiten.

BoE legt uit dat een bankinsolventieprocedure betekent dat “in aanmerking komende depositohouders” zo snel mogelijk worden uitbetaald door het Financial Services Compensation Scheme (FSCS) tot de “beschermde limiet” van £85.000 (ongeveer $102.288 USD) of tot £170.000 (ongeveer $204.577 USD) voor gezamenlijke rekeningen.

Ze benadrukte dat de bank vereffenaars de verantwoordelijkheid zouden hebben voor het beheren van de resterende activa en passiva van SVB UK tijdens de insolventieprocedure, waarbij eventuele opbrengsten zouden worden “verdeeld” onder de schuldeisers.

Zorgen over startups

Op 12 maart hebben verschillende Britse durfkapitalisten, waaronder Index Ventures en Atomico, een gezamenlijke verklaring uitgegeven ter ondersteuning van SVB UK. In de verklaring wordt SVB UK geprezen als een “vertrouwde” en “gewaardeerde partner” die een “cruciale” rol speelt bij het ondersteunen van startende ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk.

Op 11 maart uitten de Coalition for a Digital Economy, een non-profit in het Verenigd Koninkrijk die pleit voor beleid ter ondersteuning van digitale startups, hun zorgen over de “aanzienlijke blootstelling” van een “groot aantal” startups en investeerders in het ecosysteem aan SVB UK.

Daarnaast heeft een rapport van Castle Hill op dezelfde dag onthuld dat prominente durfkapitalisten in de blockchain-sector meer dan $6 miljard aan activa hebben vastgelegd bij de inmiddels failliete financiële entiteit, waarbij Andreessen Horowitz (a16z) $2,85 miljard bijdraagt, Paradigm $1,72 miljard en Pantera Capital $560 miljoen houdt.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen