Stablecoin

Banken in New York mogen stablecoin gebruiken na goedkeuring door toezichthouder

Binance haar stablecoin (Binance USD, of BUSD afgekort) heeft groen licht gekregen van de financiële toezichthouder van New York. Hierdoor mogen banken en andere financiële instellingen nu officieel gebruik maken van de stablecoin.


BUSD op greenlist in New York

Als gevolg hiervan staat de Binance USD (BUSD) nu op de greenlist van de Financiële services afdeling van New York. Doordat hij op deze lijst staat, mogen banken en andere financiële instellingen in de regio van New York de stablecoin nu bewaren en gebruiken zonder hier eerst toestemming voor te vragen. De toezichthouder moet echter nog wel op de hoogte worden gesteld voordat ze de munt willen gebruiken. Dit om een beter beeld te krijgen van waar de stablecoin nu wordt ingezet.

De stablecoin mag met onmiddelijke ingang worden gebruikt door alle gelicentieerde (financiële) entiteiten.


Eerder al goedgekeurd

Alhoewel de stablecoin in november 2019 al was goedgekeurd in de Verenigde Staten, moest hier nog wel per entiteit goedkeuring worden aangevraagd om hier daadwerkelijk gebruik van te maken.

Naast de stablecoin van Binance, staan ook Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) op dezelfde greenlist. Hiermee blijft het aantal goedgekeurde cryptocurrencies zich in de regio van New York uitbreiden, wat aangeeft dat cryptocurrencies steeds meer worden geaccepteerd.

Alhoewel de stablecoin van Binance nu wel wordt geaccepteerd, is Binance U.S., het lokale handelsplatform van Binance, nog niet actief in de regio van New York. Wanneer dit lokale handelsplatform wel beschikbaar wordt is op dit moment helaas nog niet bekend.