HSBC
Ethereum

Bankgigant lanceert door goud gedekte cryptomunt voor particulieren

De in Hong Kong gevestigde bankgigant HSBC lanceert een door goud gedekte token voor particulieren en claimt daarmee de eerste bank te zijn met een fysiek gedekte cryptomunt. Het gaat om de HSBC Gold Token die op het Orion digitale assets platform van de bank is gelanceerd.

Steeds meer traditionele partijen lijken zich op de Real World Assets trend te storten.

De volgende grote hype?

Iedere bullrun van de cryptomarkt gaat gepaard met een nieuw narratief. Deze run is natuurlijk gestart dankzij de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, maar op de achtergrond begint er wat te borrelen rond Real World Assets.

In principe zijn dat tokens die door assets uit de echte wereld gedekt zijn. Bijvoorbeeld tokens die goud vertegenwoordigen, maar het zou ook om kunst of vastgoed kunnen gaan.

Waar de hype in 2021 lag bij non-fungible tokens (NFTs) en natuurlijk decentrale financiële applicaties (DeFi), begint het er steeds meer op te lijken dat deze bullrun in het teken staat van Real World Assets.

“We zijn trots dat de HSBC Gold Token, gedreven door HSBC Orion, het eerste product is voor particulieren in Hong Kong, gebaseerd op blockchain-technologie en is goedgekeurd door de toezichthouder”, aldus Maggie Ng, het hoofd van vermogen en bankieren bij de bank.

HSBC gaat BlackRock achterna

Met deze nieuwe token gaat HSBC het grote BlackRock achterna, dat eerder een fonds van 100 miljoen dollar op Ethereum lanceerde. Het fonds van BlackRock is gefocust op Amerikaanse staatsobligaties, die het mogelijk maken voor investeerders om een rendement te verdienen op hun Amerikaanse dollars via de blockchain van Ethereum.

De tokens van BlackRock vertegenwoordigen Amerikaanse staatsobligaties, die uiteraard een rente uitbetalen.

Het is in ieder geval duidelijk dat steeds meer grote partijen uit de traditionele financiële wereld toekomst zien in de technologie. Uiteraard moeten we nog maar zien wat er op de lange termijn van terechtkomt, maar het is in ieder geval een veelbelovende ontwikkeling.

Wat denk jij? Zijn Real World Assets de volgende grote hype in de blockchain-wereld of is het allemaal wat overtrokken?

Nog 4 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 4 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Goed nieuws: SEC keurt Spot Ethereum ETF’s goed
Beslissende dag voor Ethereum ETF: Zo laat wordt het oordeel verwacht
Econoom voorspelt nieuwe all-time high voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?