Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bankreus BBVA gaat Bitcoin-handel en -opslag voor Zwitserse klanten mogelijk maken

De ‘Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’, ofwel de BBVA, is de op één na grootste bank in Spanje. Zij zullen de handel in Bitcoin (BTC) en het bewaren hiervan gaan aanbieden in Zwitserland.


Geen handelsadvies vanuit bank

Dit blijkt uit een publicatie vanuit de bank. Naar verluidt zullen ze de nieuwe diensten vanaf 21 juni al gaan aanbieden. Alle Zwitserse private banking-klanten die geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies kunnen vanaf dat moment op nog een manier Bitcoin aanschaffen, verkopen en bewaren.

Waar de dienst in eerste instantie alleen Bitcoin zal omvatten, zullen meerdere cryptocurrencies naar verluidt snel volgen. De BBVA benadrukt dat zijn crypto-handelsdesk geen adviesdiensten zal bevatten. Als onderdeel van de aankondiging onthulde BBVA Switzerland dat de Bitcoin-handelsservice deel zal zijn van de activa-investeringscatalogus van de bank voor private banking-klanten. Zo kunnen klanten de prestaties van hun BTC-posities naast de rest van hun portefeuilles eenvoudig inzien en bekijken. Dit biedt op zijn beurt weer eenvoud voor klanten in termen van gestroomlijnde gegevens voor onder andere rekeningoverzichten en belastingaangiftes.


Positionering BBVA

Gebruikers kunnen automatisch wisselen tussen Bitcoin en fiat-valuta’s, waardoor eventuele verliezen kunnen worden voorkomen bij grote prijsvolatiliteit. Volgens Alfonso Gómez, CEO van BBVA Switzerland, vertegenwoordigt deze zet een samensmelting van hoogwaardige bankdiensten en innovaties in de crypto-activaruimte. Hierover zei hij het volgende:

“Met dit innovatieve aanbod positioneert BBVA zichzelf als een benchmarkinstelling in de adoptie van blockchain-technologie.”

Naar verluidt is het crypto-vriendelijke beleid vanuit Zwitserland op cryptocurrencies de belangrijkste reden geweest om deze stap voort te zetten. Mogelijk kijkt de BBVA nog naar meer landen om deze dienst in uit te rollen, dit is momenteel echter nog niet bevestigd.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten