Wat is NordVPN?

Wat is een VPN?

De term VPN staat voor Virtual Private Network en dit is een technologie die gebruikt kan worden om een veilige en privéverbinding op te zetten tussen een apparaat (zoals een computer, smartphone of tablet) en een netwerk zoals het internet.

Wanneer een apparaat met een VPN verbonden wordt, dan wordt het verkeer van dat apparaat versleuteld en via een beveiligde tunnel naar de VPN-server gestuurd. Hierdoor wordt het moeilijker gemaakt om het internetverkeer te onderscheppen of om deze te bekijken.

Dit heeft op zijn beurt enkele grote voordelen voor de gebruiker. Een VPN kan namelijk worden gebruikt om privacy te beschermen, geografische blokkades te omzeilen, toegang te krijgen tot geblokkeerde websites of om veiliger te werken op (openbare) wifi-netwerken. 

NordVPN Smartphone

NordVPN

Wat is NordVPN?

NordVPN, dat in 2012 opgericht is, is een aanbieder van een VPN-service. Dergelijke VPN-services helpen om jouw online identiteit en activiteit te beschermen tegen nieuwsgierige blikken, zoals hackers, overheden en internetproviders. 

NordVPN heeft meer dan 5.000 servers in meer dan 50 landen en ondersteunt verschillende platforms, waaronder Windows, macOS, Linux, Android en iOS. De VPN-service biedt ook diverse extra functies aan zoals ad-blocking, bescherming tegen malware, diverse type VPN-servers, een dedicated IP-adres en een kill-switch.

Tevens is NordVPN één van de meest populaire en vertrouwde VPN-services (Virtual Private Network) op de markt. Het biedt gebruikers veilige, privé en anonieme internettoegang. Met NordVPN kun je op internet surfen zonder dat je zorgen hoeft te maken over hackers, snoopers of uw ISP (Internet Service Provider) die jou bespioneert. Met de service krijg je ook toegang tot geografisch beperkte inhoud, kunt u websites en services deblokkeren en uw gegevens beschermen tegen overheidsinstanties en andere derden.

NordVPN is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke, betrouwbare en veilige VPN-service.

Wanneer is een VPN nodig?

Niemand houdt ervan om in de gaten gehouden te worden, ook niet wanneer niets verkeerd gedaan wordt. Een VPN kan helpen om jouw online privacy te beschermen. Dit zijn enkele momenten wanneer je een VPN goed kan gebruiken:

 • Tijdens het browsen op het internet: Je internetbrowser gebruik je tegenwoordig erg veel. Diverse (online) partijen zoals adverteerders, internet providers en overheidsinstanties zouden graag jouw data hiervan, zoals berichten, surfgeschiedenis en andere privégegevens, in willen zien. Dit kan voorkomen worden door een verbinding met een VPN op te zetten en te gebruiken.
 • Tijdens het online shoppen: beveilig jezelf tegen potentieel schadelijke websites, oplichting en gepersonaliseerde advertenties door gebruik te maken van een VPN. Zo kun je online veilig winkelen en direct ook je creditcardgegevens beschermen, vooral wanneer je verbonden bent met wifi-netwerken
 • Tijdens het gamen: speel je wel eens een online videospel? Dan is onder andere jouw IP-adres vaak relatief eenvoudig zichtbaar. Hierdoor kunnen potentieel kwaadwillenden diverse acties uitvoeren, zoals Ddos-aanvallen. Dit kan voorkomen worden via een VPN-verbinding.
 • Wanneer je aan het reizen bent: Je kent het wel. Ben je net op reis en bezig met een serie en is deze op jouw reisbestemming niet te zien. Balen! Een VPN verbinding kan je hierbij helpen zodat je overal op  reis toegang krijgt tot jouw thuiscontent.
 • Bij het gebruik van openbare wifi’s: Het is helaas geen geheim dat potentiële kwaadwillenden relatief eenvoudig via openbare wifi’s kostbare gegevens kunnen stelen. Het gebruik van een VPN beschermt jouw gegevens op deze openbare wifi’s, zodat je in alle rust gebruik kunt maken van het internet. 

Hoe werkt een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) werkt door een versleutelde en beveiligde verbinding tussen je apparaat en een externe server te creëren, die in dit geval door NordVPN beheerd wordt. Wanneer je verbinding maakt met een VPN, wordt al het internetverkeer dat vanuit je apparaat komt, omgeleid via deze beveiligde tunnel naar de externe server.

De VPN-server fungeert als een soort van tussenpersoon tussen jouw apparaat en het internet. Wanneer je bijvoorbeeld een website bezoekt, wordt het verzoek naar de VPN-server gestuurd en vervolgens door de VPN-server doorgestuurd naar de website. Op deze manier wordt het verkeer vanuit jouw apparaat geanonimiseerd en blijft je werkelijke IP-adres verborgen.

Een belangrijk aspect van een VPN is dat al het verkeer dat via de VPN-tunnel gaat, versleuteld is. Dit betekent dat je internetactiviteiten niet kunnen worden gevolgd of afgeluisterd door derden, zoals hackers, adverteerders of je internetprovider. Hierdoor wordt je online privacy beschermd en wordt voorkomen dat je gegevens worden verkocht aan onder andere adverteerders, of aan andere derde partijen.
Type NordVPN Servers

NordVPN biedt verschillende VPN-servers voor verschillende soorten behoeften van gebruikers. 

 • Double VPN: via double VPN servers wordt je internetverkeer in totaal 2 keer versleuteld voor een extra beveiligingslaag.
 • Onion over VPN: dit wordt ook wel Tor over VPN genoemd en komt voor wanneer je verbinding maakt met een VPN en vervolgens de Tor-browser opent. Hierdoor krijg je de veiligheid en privacy van de vpn en de volledige anonimiteit van Tor.
 • P2P VPN: dit type VPN servers zijn geoptimaliseerd om (grote) gegevensoverdrachten te verwerken. Dit komt neer op snellere download- en uploadsnelheden om dit ook te kunnen realiseren.
 • Obfuscated Servers: Dit type servers helpen om te verbergen dat jij gebruik maakt van een VPN.

De voordelen van NordVPN

 • Beveiliging en privacy: NordVPN gebruikt een hoge mate van encryptie om de gegevens van gebruikers te beschermen en heeft een strikt beleid voor het bijhouden van geen logs. Het biedt ook extra beveiligingsfuncties, zoals een kill switch die de internetverbinding verbreekt als de VPN-verbinding wordt verbroken, en een dubbele VPN-functie die het verkeer via 2 VPN-servers stuurt voor extra beveiliging.
 • Toegang tot geblokkeerde inhoud: NordVPN biedt gebruikers toegang tot geblokkeerde inhoud door het omzeilen van geografische beperkingen en het verbergen van hun IP-adres.
 • Snelheid: NordVPN heeft servers in verschillende landen en biedt hoge snelheden voor streaming en downloaden van inhoud.
 • Compatibiliteit: NordVPN biedt ondersteuning voor verschillende apparaten en besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Linux, iOS, Android, routers en meer.
 • No Log-beleid: NordVPN hanteert een No Log-beleid. Dit houdt in dat NordVPN geen gegevens verzamelt of registreert die via zijn servers lopen. Hierdoor weet NordVPN niet wat jij allemaal uitspookt op hun servers, maar dit verbetert onder andere de privacy voor allle klanten aanzienlijk. 
 • Klantenservice: NordVPN heeft een uitstekende klantenservice die 24/7 beschikbaar is via live chat of e-mail.

Conclusie

Al met al is NordVPN een populaire VPN serviceprovider die verschillende voordelen, zoals hierboven beschreven, biedt voor zijn klanten. Door het gebruik van geavanceerde encryptie en beveiligingsfuncties, kunnen gebruikers genieten van een veilige en privéverbinding terwijl ze online zijn. Bovendien biedt NordVPN ook een naadloze en gebruiksvriendelijke interface voor zijn gebruikers, waardoor het een van de meest vertrouwde en populaire VPN-providers geworden is op de wereldwijde VPN-markt.