Whale eating Bitcoin, cryptocurrency. Low polygon line, triangle
Bitcoin

Bearish signaal voor Bitcoin: whales zijn hun tokens aan het dumpen

On-chain data maakt het mogelijk om het gedrag van de grootste Bitcoin-investeerders ter wereld in kaart te brengen. Wat we momenteel kunnen zien is dat whales grote hoeveelheden Bitcoin richting de exchanges sturen. Dit zou erop kunnen wijzen dat deze vermogende groep van Bitcoin beleggers van plan is om een deel van hun Bitcoin te dumpen.

Whales verantwoordelijk voor 90% van de instroom op exchanges

Op het moment van schrijven zijn de whales verantwoordelijk voor 90 procent van alle instromen bij de grote beurzen. Een bearish signaal voor Bitcoin, aangezien een verkooporder de enige reden is dat whales hun Bitcoin naar de exchange sturen. Er zijn ook mensen die denken dat whales dit doen omdat ze weten dat de rest van de markt ze in de gaten houdt. Het kan ook een manier zijn om iedereen voor de gek te houden.

whale inflow
Whales sturen hun BTC-tokens naar exchanges

Door hun Bitcoin massaal naar de exchanges te sturen kunnen whales de rest van de markt laten denken dat ze van plan zijn te verkopen. Wat een slimme manier is om voor nog lagere koersen extra Bitcoin te kunnen kopen.

Of het ditmaal slechts een slim trucje is, is echter maar de vraag. Het meest waarschijnlijke scenario is dat ze hun Bitcoin naar de exchanges sturen om deze daadwerkelijk te verkopen. Eerder deze maand schoot de “Exchange Whale Ratio” naar 90 procent en vielen we terug naar 26.000 dollar.

De Bitcoin koers

Op het moment van schrijven is Bitcoin weer boven de 29.000 dollar geklommen, nadat we vannacht weer een kleine duikeling hebben gemaakt. Over de afgelopen 24 uur noteren we 3,4 procent in het rood en over de afgelopen 7 dagen een plus van 1,24 procent. De totale market cap van Bitcoin komt met deze koers op 549,07 miljard dollar. Bitcoin lijkt momenteel vooral in een bepaalde range tussen de 28.000 en 31.000 dollar te bewegen.

BTC prijsgrafiek
Bitcoin 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Er hangt een hoop onzekerheid boven de markt, met name op macro-niveau. De inflatie loopt steeds verder op en centrale banken over de hele wereld zijn van plan om de rente stevig te verhogen. Hierbij zijn de ogen met name gericht op de belangrijkste centrale bank ter wereld, de Amerikaanse Federal Reserve. Totdat het macro-economische klimaat opklaart is de kans klein dat Bitcoin weer aan een enorme run omhoog begint.

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?