Nieuws

Beide Bitcoin Cash (BCH) kampen minen met flinke verliezen

In de nasleep van de Bitcoin Cash (BCH) hardfork die eergisteren plaatsvond, strijden beide kampen in een zogenaamde ‘hash war’ tegen zware verliezen. Dit laat een onderzoekstak van crypto exchange BitMEX weten.

BCH miners lijden verlies door “hash-oorlog”

BitMEX heeft een tool ontwikkelt die zowel Bitcoin (BTC) als Bitcoin Cash (BCH) kan monitoren. Deze tool heeft de exchange speciaal ontwikkelt als voorbereiding op de Bitcoin Cash hard fork. Zoals we in een eerder bericht hebben beschreven, zijn er flinke meningsverschillen ontstaan in de Bitcoin Cash community, wat resulteert in een “hash-oorlog” tussen miners. De twee tegengestelde kampen zijn Bitcoin ABC geleid door Roger Ver en Bitcoin SV geleid door Craig Wright. Volgens de monitor tool van BitMEX leiden beide kampen flinke verliezen door het minen van de tokens. Onderzoekers van BitMEX laten het volgende weten: “Hoewel de splitsing goed is verlopen, schatten we in dat miners van het Bitcoin SV kamp ongeveer $280.000 per dag verliezen.” Niet alleen de miners van het SV kamp verliezen enorm veel kapitaal om de strijd te winnen, volgens een eerdere tweet van BitMEX lijden de miners van het Bitcoin ABC kamp van Roger Ver nog grotere verliezen.   [table id=24 /]

Bitcoin Cash (BCH) koers daalt in 10 dagen tijd met 38 procent

Op het moment van schrijven ligt de waarde voor 1 Bitcoin Cash (BCH) token rond de $390 dollar. 10 dagen geleden, voor de hardfork lag de Bitcoin Cash koers nog rond de $630 dollar. Dat betekent dat de koers binnen twee weken tijd met zo’n 38 procent is gedaald.