Nieuws

Beijing verbiedt het organiseren van Crypto evenementen op diverse locaties

Beijing verbiedt het organiseren van crypto evenementen op diverse locaties. Zo zijn er diverse winkelcentra, hotels, restaurants en kantoorgebouwen in het centrum van de Chinese hoofdstad Beijing waar dit soort cryptocurrencies bevorderende activiteiten gehouden mogen worden.

Verbannen

Een online verspreid document laat zien dat de Chinese districtsregering nu commerciële eigendommen heeft verbannen uit het organiseren van evenementen met die betrekking op ‘cryptocurrency-besprekingen en promotie’. Het document bleek eerder deze week te zijn uitgegeven eerder door de financiële dienst van het Chaoyang district in Beijing. Op basis van dit document is de Chinese financiële dienst van plan om actie te ondernemen met als doel om de financiële veiligheid van het publiek te beschermen, om de positie van Chinese Yuan als de wettelijke valuta in China te versterken en om het financiële systeem als geheel van het land te stabiliseren.

Niets nieuw

“Momenteel wordt er in elk winkelcentrum, restaurant en hotels gevraagd om geen vestiging aan te bieden voor evenementen die reclame maken voor cryptocurrency of praten over cryptocurrency. Hiernaast moeten deze bedrijven het rapporteren aan de autoriteit wanneer er wel dergelijke activiteiten zijn gevonden”, aldus het document. De kijk van de overheid op cryptocurrency is al lang bekend in China. Deze nieuwe update is het nieuwste exemplaar waarin gebeurtenissen met betrekking tot cryptocurrency in China onder toezicht van toezichthouders zijn geplaatst.