Ethereum

Belangrijke indicator is bullish – Komt er een nieuwe rally voor Ethereum?

Sommigen beweren dat de ‘boom’ in de cryptomarkt voorbij is. Dat na de geweldige rally van dinsdag cryptocurrencies een grote correctie zullen ondergaan. Maar, nadat de Ethereum koers gisteren op $165 werd afgewezen, is een belangrijke ETH-prijsindicator voor het eerst in een jaar bullish geworden.


Technische indicator voorspelt bullish trend

Sinds de piekprijs van meer dan $1.430 twee jaar geleden, kunnen we zeggen dat de op één na grootste cryptocurrency het moeilijk heeft gehad. ETH bleef vrij rustig in 2019 en sloot het jaar slecht af.

2020 ziet er echter veelbelovend uit voor Ethereum. Na de recente rally die op dinsdag 14 januari begon, is de ETH koers dit jaar met 21% gestegen. In de afgelopen paar uur werden ETH bulls echter afgewezen op het weerstandsniveau van $165 dat eerder als ondersteuning diende. De ETH koers ligt momenteel rond de $163,82 dollar.

Ondanks de lichte daling van de prijs op dit moment, kan Ether zich voorbereiden op een nieuwe rally. Althans dat is wat de wekelijkse Moving Average Convergence Divergence (MACD) suggereert.

De MACD toont volgens Tradeview de relatie tussen twee bewegende gemiddelden. Het wordt berekend door het verschil te nemen tussen een EMA op korte- en lange termijn. Dit verschil wordt vervolgens uitgezet als een histogram dat boven en onder een nullijn oscilleert. Dat is een perfecte indicator voor een stijgend bullish momentum.

De ETH MACD is voor het eerst in een jaar bullish geworden. De laatste keer dat deze belangrijke indicator bullish werd, was in december 2018. Toen begon ETH met het herstel vanaf de $100 dollar.


Toekomst voor Ethereum ziet er beter uit dan ooit

ETH ziet er goed uit met een bloeiende gedecentraliseerde financiering (DeFi) markt. Momenteel is er meer dan 3,1 miljoen ETH vergrendeld in DeFi. Bovendien wordt verwacht dat Ethereum eind 2020 naar fase 0 van Ethereum 2.0 zal gaan.

Met deze belangrijke upgrade, denkt Grant Hummer, algemeen directeur van Chromatic Capital, dat dit de perfecte tijd is om in Ethereum te investeren. In een recent bericht merkte Hummer het volgende op:

“Vanuit mijn gezichtspunt ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Ethereum. Er zijn geen andere smart contract blockchains met zoveel kritische onderzoekers, ontwikkelaars, gebruikers en projecten die Ethereum heeft. Er is geen betere tijd om mee te doen. Ethereum staat aan de vooravond van de grootste en belangrijkste upgrade die het waarschijnlijk ooit zal ondergaan. Een upgrade die, indien succesvol geïmplementeerd, een enorme waarde voor de wereld zal creëren.”

Ondertussen, zoals te zien bij de MACD, zou de ETH-prijs zich kunnen voorbereiden op een grote stap naar boven. Het is belangrijk dat de Ether koers boven de $160 dollar blijgt. Als ETH vervolgens tot boven de $165 dollar stijgt en de weerstand kan omzetten in ondersteuning, zal het kunnen stijgen tot $185 dollar. Mocht ETH voorbij $185 omhoogschieten, dan is $200 de volgende stap.