Crypto prijs stijgt
Altcoin

Beleggers zien goud in nieuwe hype: memecoins met culturele lading

Investeringsfonds Mechanism Capital ziet een gloednieuwe, winstgevende categorie van memecoins opkomen. Deze memecoins richten zich niet op grappige dierenplaatjes, maar op thema’s met een grotere culturele lading, zoals politiek, religie en bekende merken.

Volgens Andrew Kang, mede-oprichter van Mechanism Capital, kunnen deze “cultuurcoins” veel populairder worden dan de standaard memecoins gebaseerd op honden of Shiba Inu’s.

Cultuurcoins: de nieuwste hype in de cryptowereld?

In een recente tweet legt Kang uit dat deze cultuurcoins, die inspelen op sterke culturele waarden, veel meer potentie hebben om viraal te gaan. “Denk aan gemeenschappen met een duidelijke identiteit en sterke overtuigingen. Zij proberen anderen te bekeren tot hun ideeën en pronken graag met hun lifestyle. Dat is nu precies de basis voor een virale hype.”

Deze culturele waarden kunnen volgens Kang van alles omvatten: politiek, religie, favoriete merken, sport, een bepaalde levensstijl, of zelfs een combinatie van al deze dingen.

Kang noemt als voorbeeld twee recente succesvolle cultuurcoins op het Solana-platform: Jeo Boden (BODEN) en Doland Tremp (TREMP). Deze coins ontstonden uit gemeenschappen met rechtse, anti-woke en anti-Biden standpunten. BODEN is sinds de lancering op 9 maart enorm gestegen, met een groei van maar liefst 700.000%.

Momenteel heeft BODEN een marktkapitalisatie van 473 miljoen dollar en staat het op plek 191 van grootste tokens (gemeten naar totale waarde).

Naast politieke coins ziet Kang ook kansen voor memecoins gebaseerd op bekende consumentenmerken. Hij noemt specifiek investeringen in ZYN en MOUTAI. “In vergelijking met dierlijke memecoins, kunnen merk-coins profiteren van de bestaande populariteit van het merk en de bijbehorende lifestyle,” aldus Kang.

Hype of Toekomst?

Over het algemeen vergelijkt Kang investeren in memecoins met investeren in andere assets met hoge rendementen. “Uiteindelijk draait het erom waar mensen het sterkste in geloven,” zegt hij.

De meningen over de impact van memecoins op de cryptomarkt zijn verdeeld. Sommige experts zien ze als een positieve ontwikkeling voor de onderliggende blockchaintechnologieën, terwijl anderen ze juist gevaarlijk en speculatief vinden. Hoe dan ook, memecoins waren in het eerste kwartaal van 2024 de meest winstgevende categorie binnen de cryptomarkt.

Uit een marktrapport van CoinGecko blijkt dat de 10 grootste memecoins in Q1 gemiddeld met 1312,6% stegen. “De hype rond memecoins was 4,6 keer winstgevender dan de op één na best presterende categorie (getokeniseerde real-world assets) en maar liefst 33,3 keer winstgevender dan de laagst renderende categorie (layer 2-projecten),” aldus CoinGecko-analist Lim Yu Qian.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten