Bitcoin Nieuws

Beleggingsfondsen zullen massaal in crypto gaan investeren

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat beleggingsfondsen van plan zijn om gemiddeld 7,2% van hun kapitaal in crypto te investeren.


Groeinde belangstelling voor crypto

Traditionele hedgefondsen zijn steeds meer geïnteresseerd in crypto valuta’s. Een overgrote meerderheid, namelijk 98% van de CFO’s, wil binnen de komende vijf jaar investeren in crypto’s, zo bleek uit een recent onderzoek van het Amsterdamse beheerbedrijf Intertrust Group.

Het onderzoek onder 100 CFO’s in Noord-Amerika, Europa, Engeland en Azië heeft aangetoond dat ze verwachten gemiddeld 7,2% van hun kapitaal in crypto te investeren.

Dit aantal is aanzienlijk hoger in Noord-Amerika, waar hedgefondsen verwachten gemiddeld 10,6% van hun bezit in crypto’s te investeren. In Noord-Amerika, Europa en het Engeland zeiden alle respondenten dat de omvang van hun crypto investeringen ten minste 1% van hun portefeuille zou zijn. Terwijl ongeveer een op de zes van alle respondenten verwacht ten minste 10% te investeren. Drie respondenten gaven aan bereid te zijn om meer dan 20% van hun bezit aan crypto toe te wijzen.

Het onderzoek wijst op een grote verschuiving in de interesse van reguliere hedgefondsen in cryptocurrencies. Echter zullen de fondsen wel aanpassingen moeten maken om in deze activa klasse te beleggen.

Jonathan White is het wereldwijde hoofd van de verkoop van fondsen bij Intertrust Group. Hij wees op de uitdagingen gerelateerd aan de veilige bewaring van digitale assets en operationele controles rond crypto investeringen.


Flinke stijging van het vermogen

Hedgefondsen bezitten samen een bizar kapitaal. Volgens een voorspelling van data analysebedrijf Preqin zal het vermogen van de fondsen in 2025 $4,28 biljoen bedragen. Dit is een stijging van 19,6% ten opzichte van de $3,58 biljoen eind 2020.

Het exacte bedrag dat door traditionele hedgefondsen wordt geïnvesteerd is onduidelijk. Echter, één ding wat zeker is, is dat wanneer deze fondsen ook maar een paar procent van hun kapitaal in crypto’s zullen gaan investeren, er een ongekende koopkracht zal ontstaan in de cryptowereld.

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit
Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten