Bitcoin

Belgisch parlementslid wordt eerste Europese politicus die salaris in Bitcoin ontvangt

Het Belgische parlementslid zal zijn maandsalaris van 5.500 euro omzetten in Bitcoin met behulp van het populaire cryptocurrency-handelsplatform Bit4You.


De Beukelaer spoort andere politici aan hetzelfde te doen

De Bitcoin (BTC)-hype heeft nu ook het Belgische parlement bereikt. Het Brusselse parlementslid Christophe de Beukelaer wordt namelijk de eerste Europese politicus die zijn salaris in Bitcoin omzet.

De Beukelaer, die de partij Humanistisch Democratisch Centrum (CDH) vertegenwoordigt, hoopt dat zijn zet andere politici in de regio zal inspireren om een ​​vergelijkbare interesse in de bloeiende technologie te tonen. 

De Beukelaer noemde het voorbeeld van de burgemeester van New York, Eric Adams. Ook haalde hij aan hoe Amerikaanse politici eraan werken om van hun eigen staten of steden Bitcoin-hubs te maken. Hij zei het volgende:

“De burgemeester van New York, Eric Adams, heeft drie maanden besteed aan het verzamelen van zijn Bitcoin-salaris om van New York de Bitcoin-hub te maken. Ik denk dat het voor Brussel en België nog niet te laat is om een ​​leidende rol te spelen in de cryptocurrency-industrie.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Steeds meer mensen ontvangen hun salaris in Bitcoin

De burgemeester van Miami, Francis X. Suarez, is een andere populaire wetgever die bekend staat om zijn positiviteit rondom de Bitcoin. Hij wil van Miami ook een echte Bitcoin hub maken. Afgezien van het krijgen van zijn eigen salaris in Bitcoin, heeft hij gewerkt aan beleid om dezelfde optie beschikbaar te maken voor de stadsmedewerkers.

Niet alleen politici, maar enkele grote namen in de sport zijn ook naar voren gekomen om BTC-salarissen te accepteren. In totaal hebben zeven NFL-sterren ervoor gekozen om in BTC te worden betaald. Ook hebben NBA-sterren zoals Klay Thompson en Andre Iguodala ook aangekondigd dat ze in de toekomst Bitcoin-salarissen zouden accepteren.

Het vertrouwen van sportsterren en een groeiend aantal politici, wijst op de groeiende populariteit van het activum.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen