Hack, Hacker
Hack

Beroemde ontwikkelaar wordt gehackt voor ruim 200 Bitcoin

Een Bitcoiner van het eerste uur en iemand die meehelpt aan de ontwikkeling van Bitcoin zelf claimt dat hij is gehackt. Het gaat om Luke Dashjr die via Twitter deelt dat zijn PGP-sleutel is gekraakt, waarna op 31 december al zijn Bitcoin van hem gestolen zijn. Niet iedereen gelooft Dashjr echter op zijn woord.

De truc van Dashjr

In principe is Luke Dashjr iemand die precies weet waar hij mee bezig is en dat maakt het verliezen van Bitcoin zeer onwaarschijnlijk. Om die reden geloven een aantal mensen niet dat hij daadwerkelijk gehackt is. Dit kan ook een manier zijn om te doen alsof hij zijn Bitcoin niet meer heeft, zodat hij er geen belasting over hoeft te betalen.

In de Bitcoin-gemeenschap noemt men dit gekscherend een “bootongeluk”. Een bootongeluk verwijst naar een grap of meme binnen de gemeenschap, waarmee mensen claimen dat hun hardware-wallet overboord is geslagen tijdens een boottocht, zodat ze geen belasting hoeven te betalen. Van iemand als Luke Dashjr is de kans zo klein dat hij daadwerkelijk fouten maakt, dat dit redelijk voor de hand ligt.

Beperking van Bitcoin

Aan de andere kant is dit een beperking van Bitcoin en bestaat er ook een kans dat het waar is. Als iemand als Luke Dashjr er al niet in slaagt om zijn Bitcoin veilig te bewaren, hoe kunnen we dat dan van het grote publiek verwachten? Dat is een vraagstuk dat in toenemende mate belangrijk is. Als we beursplatformen als FTX niet kunnen vertrouwen en een eigen wallet te moeilijk is, dan blijft er weinig meer over.

Het zou in ieder geval een goede zaak zijn als mensen heel goed weten waar ze aan beginnen als ze voor een eigen wallet kiezen. Een multi-signature oplossing lijkt de enige manier om dit soort ellende te voorkomen. Iemand als Luke Dashjr zou dat moeten weten, maar blijkbaar is het alsnog misgegaan.

Hack nieuws

Mysterieuze malware steelt Bitcoin van Call of Duty spelers
YouTuber Logan Paul beweert dat CryptoZoo ‘geen oplichterij is’
Veiligheidsincident treft Call of Duty-gamers: miljoenen accounts aangetast door crypto-malware
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?