Bitcoin amerika, BTC VS
Bitcoin

Beste dag in weken voor Bitcoin ETF’s met instroom boven $100 miljoen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren een uitstekend begin van de nieuwe maand neergezet. Net als de onderliggende Bitcoin koers zijn de fondsen sterk uit hun sloffen geschoten. Met meer dan $100 miljoen werd de hoogste instroom in weken gerealiseerd. 

5e groene dag op rij voor Bitcoin ETF’s

De in januari gelanceerde Bitcoin-fondsen zagen gisteren een gecombineerde netto-instroom van $129,45 miljoen, zo blijkt uit data van SosoValue. Het markeert het beste handelsresultaat sinds 7 juni, toen $131 miljoen werd binnengehaald.

Fidelity’s FBTC stond gisteren aan kop met een instroom van $65 miljoen, terwijl Bitwise’s BITB $41 miljoen aantrok, aldus gegevens van SosoValue. Ark Invest en 21Shares’ ARKB lieten een netto-instroom van $13 miljoen zien. Invesco, Galaxy Digital, VanEck en Franklin Templeton zagen kleinere instromen van rond of onder de $5 miljoen.

BlackRock’s IBIT en Grayscale’s GBTC zagen beiden instromen van $0, wat betekent dat de geldstromen niet significant genoeg waren. 

Het totale handelsvolume van de elf BTC-fondsen kwam gisteren uit op $1,36 miljard. Met de instroom van $131 miljoen hebben de beursproducten nu een totaal van $14,64 miljard zien binnenstromen sinds de massa-lancering in januari.

Marktoptimisme keert langzaam terug

Vorige week werd er een einde gemaakt aan een bloederige trend van uitstromen die al sinds 10 juni aan de gang was. In twee handelsweken werd slechts één groene dag neergezet, wat een deprimerende reeks markeerde. 

Vanaf dinsdag werd iedere handelsdag een bescheiden instroom waargenomen, met een dagelijks gemiddelde van $34,3 miljoen. Met het recente resultaat van gisteren lijkt het vertrouwen in een trendommekeer fors te zijn toegenomen.

Ook is men plotseling een stuk optimistischer over de Bitcoin koers. Deze steeg gisteren tot een piek van bijna $73.800 en lijkt zich sterk te houden boven het steunniveau van $62.500.

Wat dat betreft ziet het er zowel voor de Amerikaanse Bitcoin ETF’s als de onderliggende Bitcoin koers een stuk rooskleuriger uit dan een tijdje geleden. Desalniettemin is het marktsentiment nog altijd niet volledig de andere kant uitgeslagen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten