Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Betalingsnetwerk Flexa voegt Cardano als betalingsoptie toe

Goed nieuws voor Cardano: het Flexa-betalingsnetwerk voegt ondersteuning toe voor de ADA-token.


Directe betalingsondersteuning

De cryptomunt van Cardano, genaamd ADA, werd onlangs toegevoegd als betalingsoptie door het betalingsnetwerk Flexa. Interessant genoeg kwam deze update vlak nadat Bitpay de Cardano community teleurstelde door te kiezen voor Shiba Inu in plaats van ADA.

Volgens de aankondiging van Flexa zal het bedrijf nu directe betalingsondersteuning voor ADA bieden op meer dan 40.000 locaties in de Verenigde Staten. Nordstrom, Barnes & Noble, Lowe’s, Gamestop en Whole Foods behoren tot de handelaren die Flex-betalingen accepteren.

De stap maakte deel uit van de door Gemini ondersteunde “25 Days of Flexa”-campagne. Hierin heeft het betalingsondersteuning toegevoegd voor een aantal toonaangevende digitale activa, waaronder Avalanche, Filecoin, Solana en een aantal DeFi-tokens.

Flexa heeft haar aanwezigheid in de crypto-industrie de laatste tijd rigoureus vergroot. Het heeft ook een mobiele app gemaakt met de naam SPEDN om cryptocurrency-betalingen te vergemakkelijken, die nu ook ADA zal omvatten. Door Flexa’s samenwerking met de prominente cryptocurrency-exchange Gemini, wordt de SPEDN-wallet volledig bewaard en verzekerd op de infrastructuur van Gemini.

Het stelde zelfs Lightning Network-betalingen in staat om samen te werken met de El Salvadoriaanse financiële instelling van Flexa. Dit gebeurde samen met geselecteerde partners en handelaren om Bitcoin te accepteren voor leningen, creditcardaflossingen, goederen en diensten. De grootste cryptocurrency werd in september een wettig betaalmiddel in het land.

Flexa’s ondersteuning voor Cardano is goed nieuws voor de gemeenschap. Het bedrijf had eerder een Twitter-enquête gedeeld waarin gebruikers werd gevraagd welk token ze graag zouden willen zien. Het bevatte opties zoals Polygon, Avalanche en Cardano.


ADA versus SHIB

Bitpay besloot echter om SHIB te kiezen voordat de peiling was afgelopen. Dit viel niet goed in de Cardano-gemeenschap. Oprichter Charles Hoskison uitte zijn frustratie zelfs op Twitter:

Hoewel er enthousiasme is rond de aankondiging van Flexa, beweren sommigen dat digitale activa met hulpprogramma’s zoals ADA door niemand zullen worden gebruikt voor betalingsdoeleinden. Wellicht wil Flexa deze perceptie veranderen door eenvoudigere betalingsoplossingen te bieden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten