Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Beursgenoteerde bedrijven beheren nu ongeveer 20% van de wereldwijde Bitcoin-hashsnelheid

Uit een nieuw rapport afkomstig van Arcane Research blijkt dat nu bijna één vijfde (20%) van de totale hashsnelheid op het Bitcoin-netwerk in handen is van beursgenoteerde miningbedrijven.


Enorme stijging beursgenoteerde miningbedrijven

Dergelijke beursgenoteerde miningbedrijven vertegenwoordigen momenteel namelijk 19% van de totale BTC-hashsnelheid. Dit is in een rap tempo gestegen, want in januari van dit jaar bedroeg dat zelfde percentage slechts 3%.

Hashsnelheid is de totale rekenkracht die door computerapparatuur van een miner ingezet wordt om een transactie te bevestigen. Hoe hoger deze hashsnelheid is, hoe beter het netwerk beschermt wordt tegen onder andere aanvallen met dubbele uitgaven.

Sinds afgelopen jaar is het aantal openbare miningbedrijven gestegen naar 26 bedrijven. Volgens het rapport is deze groei voor een groot deel te danken doordat openbare bedrijven meer toegang krijgen tot kapitaal. Dit zorgt er voor dat zij hun mining-installaties in korte tijd aanzienlijk kunnen uitbreiden dan veel particuliere concurrenten.


Hashsnelheid Bitcoin-netwerk groeit gestaag door

In de laatste jaren is de hashsnelheid van het Bitcoin-netwerk flink doorgegroeid. In februari van dit jaar wist het nog een nieuw record neer te zetten, van ruim 248 exahashes per seconde (EH/s). Op dit moment is dit cijfer circa 213 EH/s.

Een groot deel van de wereldwijde hashsnelheid is afkomstig van miners uit Noord-Amerika. Met de enorme verwachte stijgingen van de beoogde hashsnelheid onder de openbaar verhandelde Bitcoin-miners, zal dit aantal naar verwachting toe gaan nemen, wat betekent dat het Bitcoin-netwerk in de loop van de tijd geleidelijk meer gecentraliseerd zal gaan worden.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar
Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten