Regulatie Nieuws

Bezit van Bitcoin is, ondanks het crypto verbod, legaal in China

Crypto investeerders in China zijn ondanks het verbod op de digitale munten wettelijk beschermd, aangezien crypto wordt erkend als virtueel eigendom dat door de wet wordt beschermd.

China is één van de meest crypto-onvriendelijke landen ter wereld. Het land heeft zelfs een crypto verbod, maar dat betekent niet dat het illegaal is om Bitcoin te bezitten, zo vertelt advocaat David Lesperance. Crypto investeerders worden zelfs best goed beschermd door de wet.

Crypto-investeerders in China worden door de wet beschermd in geval van diefstal, verduistering of schending van een leningsovereenkomst, vertelde Lesperance. Wel benadrukte hij dat crypto-beurzen nog altijd verboden zijn in China.

Uit de uitspraak van de rechtbank blijkt dat crypto wel degelijk als eigendom wordt gezien in China

De advocaat verwees naar een recente Chinese rechtszaak over een schending van een lening in Litecoin. Beklaagde Ding Hao slaagde er niet in om alle 50.000 LTC die hij in 2015 had geleend, volledig terug te betalen, wat een belangrijk precedent voor de rechtbank werd met betrekking tot cryptocurrency in China.

Sinds 2015 is de prijs van Litecoin met ongeveer 1.800% gestegen, aangezien de cryptocurrency zeven jaar geleden ongeveer 3 dollar waard was.

Op 31 augustus oordeelde de rechter dat de beklaagde het resterende bedrag aan Litecoin verschuldigd was, en verwierp het argument van Ding dat de People’s Bank of China (PBoC) vorig jaar cryptotransacties officieel verbood.

De rechtbank heeft bevestigd dat cryptocurrencies zoals Litecoin “eigendom” zijn, ook al zijn ze in de virtuele wereld gemaakt.

De advocaat vertelde verder dat het bezit van cryptomunten niet verboden is in China. De handel ervan is echter niet legaal. Dit aangezien de overheid crypto beurzen specifiek heeft verboden. Terwijl Lesperance zegt dat crypto beurzen in China zijn verboden, zeggen anderen dat het land de handel nooit heeft verboden.

“Het is waar dat China niet wil dat individuen crypto verhandelen. Maar dit wordt nooit in een formeel document geschreven’, vertelde een persoon die verbonden is aan de crypto-industrie in China onlangs aan nieuwswebsite Cointelegraph.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten