Dogecoin Nieuws, Stablecoin Nieuws

Dogecoin Nieuws, Stablecoin Nieuws

Bijdrukken van Tether zorgt niet voor inflatie

Het bijdrukken van USDT en andere stablecoins zorgen niet dat de prijs van Bitcoin en andere cryptomunten stijgt. Dit staat beschreven in een onderzoek van het ‘Centre for Economic Policy Resreach’.


Geen bewijs dat stablecoins prijzen manipuleren

De academici genaamd Richard K Lyons, UC Berkeley en Ganesh Viswanath-Natrjaj van de Warwick Business School hebben de afgelopen 3 jaar gekeken naar de uitgifte van Tether tokens en andere stablecoins.

De onderzoekers vonden weinig tot geen correlatie tussen de Bitcoin koers en de uitgifte van nieuwe stablecoins. Dit is opmerkelijk omdat er vaak wordt gedacht dat de Bitcoin prijs wordt gemanipuleerd met nieuwe Tether tokens. De onderzoekers schrijven:

“Onze bottom line: we vinden geen systematisch bewijs dat de uitgifte van stablecoin de prijzen van cryptocurrency stimuleert.”


Stablecoins zorgen voor betere waardeopslag

De onderzoekers bestudeerden verschillende handelsgegevens en -patronen tussen Tether en andere cryptomunten. Uit het onderzoek blijkt dat de stablecoins gewoonweg werden gebruikt door investeerders zoals ze bedoeld waren: als een stabiele waardeopslag en een veilige haven tegen marktvolatiliteit.

“In tijden van risico zullen sommige beleggers ervoor kiezen om in te ruilen voor een betere waardeopslag”, merken de onderzoekers op. “Portfolio herbalanceren richting Tether en andere stablecoins is een logische stap omdat dit kan met minimale intermediaire kosten.” De uitgifte van nieuwe stablecoins is een antwoord op de enorme vraag naar de munten:

“Ons bewijs ondersteunt alternatieve opvattingen, namelijk dat de uitgifte van stabiele munten endogeen reageert op afwijkingen van de secundaire marktrente ten opzichte van de gekoppelde rente, en dat stablecoins consequent een veilige havenfunctie vervullen in de digitale economie.”


Wie heeft gelijk?

Toch is niet iedereen het eens met dit onderzoek. In 2018 werd er namelijk ook al een onderzoek uitgevoerd naar Tether. Hierin verklaarde John Griffin en Amin Shams dat de bull run van 2017 werd gemanipuleerd met USDT.

Ze ontdekten dat aankopen met Tether tokens precies werden getimed na marktdalingen en dit resulteerde in een aanzienlijke stijgingen van de Bitcoin-prijzen. Deze controversiële claim trok de aandacht van veel cryptofans.

Het idee dat de uitgifte van Tether voorafgaat aan een Bitcoin-prijsstijging, wordt door sommigen nu als een bullish teken beschouwd. De vraag is nu of de recent bijgedrukte Tether tokens een positieve invloed gaan hebben op de Bitcoin koers.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten