Newsbit

Amerika / Verenigde Staten

Bijna 70% van Amerikaanse crypto-houders startte investering in 2021

Amerika / Verenigde Staten

Uit een nieuw rapport blijkt dat de flink ruime meerderheid van de eigenaren van cryptocurrencies in de Verenigde Staten (VS) vorig jaar zijn allereerste crypto-investering deed.


Afgelopen jaar voor het eerst crypto-exposure

Uit het rapport, afkomstig van de Huobi Group, begon bijna 70% van alle crypto-houders in de VS pas in 2021 te investeren in cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).

In het onderzoek werden 3.100 Amerikaanse volwassenen ondervraagd om de kennis van de respondenten over crypto’s te kunnen beoordelen en wat zij van de stijging van de cryptomarkt in 2021 vinden en meer.

De resultaten van het onderzoek gaven aan dat 68% van de respondenten in het afgelopen jaar hun eerste crypto-exposure kreeg, terwijl nog eens 21% van hen tot twee jaar geleden begon te investeren in crypto. 12% van de respondenten deed zijn eerste crypto-investering binnen vier jaar, terwijl 9% meer dan vier jaar geleden begon te investeren in crypto.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Nog veel scepticisme rondom crypto-industrie

Het bedrag wat de respondenten van de enquête in de crypto-markt geïnvesteerd hebben verschilt echter enorm. Van alle respondenten gaf 46% aan dat zij $1.000 of minder geïnvesteerd hadden in cryptocurrencies. Nog eens 25% gaf aan dat zij ergens tussen de $1.000 en de $10.000 geïnvesteerd hebben in cryptocurrencies.

Toch zou er nog steeds veel scepticisme zijn rond de gehele crypto-industrie. 42% van de respondenten gaf namelijk aan dat zij het te riskant vonden om nu al in crypto’s te investeren. 34% van de ondervraagden maakte tevens zorgen over het gebrek aan marktregulering, terwijl 24% van de respondenten opmerkte dat ze niet genoeg kapitaal hadden om in crypto te investeren.


2021 was groot jaar voor Huobi

Afgelopen jaar bleek een groot jaar te zijn voor de populaire cryptocurrency exchange Huobi. Het crypto-platform kende een aanzienlijke stijging in zijn gebruikersbestand. Jeff Mei, Global Strategy Director bij de Huobi Group, zei echter het volgende over de komende tijd:

“Wij hebben nog een lange weg te gaan voordat de reguliere adoptie voor cryptocurrencies zal plaatsvinden. Als er weer meer mensen de tijd nemen om de branche te begrijpen en er meer duidelijkheid is over de wereldwijde regelgeving, kunnen we een piek in deelname verwachten.”

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top