Nieuws, Stablecoin

Bijna 75% van de Duitse consumenten zou Libra afwijzen

Volgens een recente peiling is bijna driekwart van de Duitse consumenten niet van plan de geplande digitale Libra van Facebook te gebruiken.


Slechts 27% overweegt Libra te gebruiken

Op 17 oktober meldde Cointelegraph.de de uitslag van hun enquête onder Duitse consumenten. Uit deze resultaten bleek dat, van de 2.000 Duitsers van 16 jaar en ouder, slechts 27% ooit zou overwegen om de stablecoin van Facebook te gebruiken als betaalmiddel in binnen- of buitenland.

De resultaten geven aan dat 73% van de respondenten het idee van Libra als een digitale valuta volledig afwijst. Hiervoor werden verschillende redenen geven. 42% wijst Libra af, omdat ze Facebook als bedrijf niet vertrouwen. 31% wijst de libra af, omdat ze alleen vertrouwen hebben in door de staat gecontroleerde valuta’s.

De afwijzing van Libra onder de 35-plussers is aanzienlijk hoger dan onder jongere consumenten. Van degenen die 55-plus waren, zei 85% dat het onmogelijk is om iets te doen met de digitale Facebook-valuta. Libra vindt zijn grootste steun in de leeftijdsgroep tussen 22 en 34 jaar. In deze leeftijdsgroep zou bijna 42% van de consumenten openstaan ​​voor het gebruik van de stablecoin.


Duitse minister van Financiën wijst Libra af

Duitsland is duidelijk niet de grootste fan van de stablecoin van Facebook. In september meldde de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz dat beleidsmakers geen parallelle valuta’s zoals Facebook’s Libra stablecoin kunnen accepteren.

Snel na deze verklaring werd het nieuws naar buiten gebracht dat de Duitse regering een blockchain-strategie had goedgekeurd om te voorkomen dat stablecoins alternatieve valuta kunnen worden. Er is namelijk een angst dat stablecoins als alternatieve valuta de staatssoevereiniteit zouden kunnen bedreigen.


Senator van de Verenigde Staten steunt Libra

Senator Mike Rounds uit de Verenigde Staten schreef een brief aan Nathan McCauley. Nathan McCauley is president van het crypto-bewaarbedrijf Anchorage Trust. In deze brief uitte hij zijn bezorgdheid over het feit dat andere delen van de wereld de Verenigde Staten ‘onderschatten’ als bedenker van innovatieve betalingstechnologieën. De senator meldde verder dat hij verbaasd was om te zien dat zijn collega’s zo vijandig reageerden op de oprichting van Facebook’s Libra stablecoin. Rounds schreef aan McCauley:

“Het is zeer teleurstellend dat mijn collega’s ervoor hebben gekozen om jouw collega’s op zo’n onheilspellende toon aan te spreken. Ik vrees dat dit op de lange termijn een afname van innovatie kan betekenen.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)