Binance, exchange
Binance, Exchange

Binance Australia wordt abrupt uitgesloten van het Banksysteem

In de late uren van de nacht kreeg het team van Binance Australië schokkend het nieuws dat het abrupt van het Australische banksysteem “afgesloten” zou worden. Volgens Ben Rose, de regionale manager van de exchange, werd deze aankondiging gedaan zonder voorafgaande waarschuwing, dialoog of uitleg.

Binance Australië uit banksysteem gezet, miljoen klanten getroffen

Op 18 mei kondigde Binance Australië aan dat haar diensten in Australische dollars tijdelijk opgeschort zouden worden, nadat haar betalingsprovider Zepto te horen had gekregen dat de ondersteuning voor Binance door Cuscal, de partnerbank en betalingsprovider van Zepto, moest worden stopgezet.

Tijdens de Australische Blockchain Week op 26 juni maakte Ben Rose bekend dat deze beslissing ongeveer een miljoen klanten in Australië trof.

“Slechts 24 uur voorafgaand aan de beëindiging van de bankdiensten kregen we een notificatie, om half twaalf ‘s nachts, wat vervolgens nog werd ingekort tot 12 uur. Hierdoor werden onze bankfaciliteiten onverwachts afgesneden,” zei Rose.

“Hoewel de gegeven redenen niet volledig transparant waren en negatief werden ontvangen in de media,” vervolgde Rose. Eerder had een woordvoerder van Cuscal commentaar op zaken gerelateerd aan Binance Australië vermeden, maar wel gewezen op crypto-gerelateerde “oplichting en fraude”.

De beperkte beschikbaarheid van informatie zorgde aanvankelijk voor onrust onder de klanten van Binance. Echter, “de gemoedstoestand veranderde snel” toen het duidelijk werd dat niet alleen Binance, maar ook de bredere lokale cryptosector werd geraakt door deze veranderingen in het banklandschap, zo stelde Rose.

Exchange nieuws

BitFlyer Holdings neemt FTX Japan over en bereidt lancering van Crypto-ETF’s voor
Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli