Changpeng Zhao (CZ)
Exchange, Regulatie

Binance Baas Changpeng Zhao Vraagt Rechtbank om SEC-rechtszaak te Verwerpen

Op 21 september heeft het bedrijf een 60 pagina’s tellend bezwaarschrift ingediend waarin het stelt dat de financiële toezichthouder, de SEC, haar bevoegdheid heeft overschreden door hen aan te klagen.

In juni klaagde de SEC Binance aan, waarbij een scala aan overtredingen werd geconstateerd, waaronder het onjuist omgaan met klantfondsen, het misleiden van beleggers en toezichthouders, en het overtreden van effectenregels.

Volgens Bloomberg hebben Binance en haar CEO, CZ, de SEC beschuldigd van “het met terugwerkende kracht proberen op te leggen van boetes, voordat er enige publieke richtlijnen waren gegeven over cryptocurrencies.”

Binance baas bijt van zich af

In de rechtbankdocumenten formuleren Binance’s advocaten hun bezwaar als volgt: “De SEC verdraait de tekst van de effectenwetten in een poging regulerende macht over de crypto-industrie te verkrijgen.”

Daarnaast proberen de documenten aan te tonen dat de SEC “haar jurisdictie wereldwijd tracht uit te breiden, om zo transacties op buitenlandse cryptocurrency-platforms onder haar controle te krijgen.”

Er is eveneens een afzonderlijke aanvraag ingediend om de rechtszaak tegen Binance.US, juridisch bekend als BAM Trading Services, te seponeren. Door deze acties lijkt de Amerikaanse afdeling van ‘s werelds grootste crypto-exchange aanzienlijk te zijn getroffen, wat mogelijk het oorspronkelijke doel van SEC-voorzitter Gary Gensler was.

Ondanks de uitdagingen heeft Binance onlangs een kleine overwinning geboekt tegen de regulator. Op 19 september slaagde de SEC er niet in om een federale rechter ervan te overtuigen direct toegang te verlenen tot de software van Binance.US.

De rechter gaf aan “op dit moment niet geneigd te zijn de inspectie toe te staan.” Hij adviseerde de SEC om met meer specifieke verzoeken en extra getuigen te komen.

Een ironische situatie

Advocaat Jeremy Hogan merkte de ironie op in Binance’s huidige situatie. Het bedrijf is zowel door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) als door de SEC aangeklaagd. Waar de CFTC beweert dat Binance’s stablecoin BUSD een handelswaar is, stelt de SEC dat het een effect is. Hogan speelde in op de mogelijkheid van een aanvullende rechtszaak: “Als FinCen nu ook nog een zaak aanspant en stelt dat BUSD een valuta is, dan heeft Binance echt alle regelgevers achter zich aan.”

Conclusie

Binance, de wereldbekende crypto-exchange, is in een juridische strijd verwikkeld met de SEC, die het bedrijf beschuldigt van diverse overtredingen. Het bedrijf heeft op 21 september een bezwaarschrift ingediend, waarin het beweert dat de SEC haar bevoegdheden heeft overschreden. Te midden van deze juridische verwikkelingen heeft Binance onlangs een kleine overwinning geboekt, maar de situatie blijft complex, mede door tegenstrijdige classificaties van Binance’s stablecoin BUSD door verschillende regelgevende instanties. De toekomst van Binance in de VS blijft onzeker, en verdere ontwikkelingen in deze zaak zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Revolutie in de maak? Gratis Crypto Versturen via Sociale Media zoals WhatsApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers