Exchange Nieuws, Regulatie Nieuws

Binance bereidt zich voor op boetes van Amerikaanse wetgevers

De Amerikaanse autoriteiten blijven rondsnuffelen bij Binance en het grootste beursplatform ter wereld is bereid om boetes te betalen. Het gaat daarbij om acties uit het verleden waarmee Binance de regels aan zijn laars lapte, zo blijkt uit een rapportage van The Wall Street Journal. Volgens Binance Chief Strategy Officer Patrick Hillman waren de overtredingen van het beursplatform niet intentioneel.

Niet de bedoeling

In eerste instantie was Binance volgens Hillman simpelweg niet op de hoogte van alle regels die gelden voor financiële dienstverleners. Het bedrijf groeide in de beginjaren veel sneller dan verwacht en was zich niet bewust van verschillende wetten en regels die zijn ontworpen om het witwassen van geld, het ontwijken van sancties en corruptie te voorkomen.

Om die reden zegt Hillman dat Binance momenteel samenwerkt met de wetgevers om een oplossing te vinden voor de problemen uit het verleden. Ergens zal de Amerikaanse wetgever begrijpen dat Binance niet helemaal van zijn verplichtingen op de hoogte was, maar dat betekent natuurlijk niet dat je zomaar alle regels kunt overtreden.

Goed gevoel

Ondanks alle onderzoeken die momenteel tegen Binance lopen is Hillman optimistisch over de toekomst. “We hebben veel vertrouwen en een goed gevoel over de richting die de discussies momenteel opgaan. Het wordt een goed moment voor ons bedrijf, omdat het ons toestaat om de boel eindelijk achter ons te laten”, aldus Hillman tegen The Wall Street Journal.

Wat er op dit moment precies loopt tegen Binance is niet duidelijk. In december wist Reuters te meldden dat de federale autoriteiten nog in discussie waren over een potentieel akkoord met Binance en of ze genoeg bewijs hadden om de beurs en onder andere CEO Changpeng Zhao aan te klagen.

Hillman verwacht dat de uitkomst van deze zaak hoogstwaarschijnlijk in een boete resulteert voor het beursplatform. “Het kan een boete worden, maar ook iets meer. We weten het op dit moment niet. Dat is aan de wetgevers om te beslissen”, zo sluit Hillman af.

Regulatie nieuws

Deep-dive: De instorting van banken en de gevolgen voor crypto
Deep Dive: Was er fraude in het spel bij het faillissement van Celsius?
Sam Bankman-Fried stelt herzien borgtochtpakket ‘tegen volgende week’ voor
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin