Binance
Exchange, Regulatie

Binance bereikt historische schikking van $4,3 miljard met de Verenigde Staten

In een opmerkelijke wending heeft Binance, de toonaangevende cryptocurrencybeurs, een recordbrekende schikking van $4,3 miljard met de Amerikaanse overheid getroffen, volgens Catherine Chen, het hoofd van institutionele en VIP-klanten bij Binance.

Deze schikking wordt gezien als een keerpunt voor het bedrijf, dat zich nu inspant om de aankomende golf van regulering te omarmen.

Aanstellen van onafhankelijke nalevingsmonitor

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Binance toegezegd om 3 jaar lang een onafhankelijke nalevingsmonitor aan te stellen en stemde het in met een vijfjarig toezicht door het Amerikaanse ministerie van Financiën. Deze stappen worden door Chen beschouwd als een positieve ontwikkeling.

Tegen de verwachting in verzekerde Chen dat de prestaties van Binance niet onder de monitoringovereenkomst zullen lijden. Integendeel, het bedrijf had zich hierop voorbereid en beschouwt de uitdaging als welkom, in het geloof dat het de markt ten goede zal komen.

Aftreden van CZ als CEO

In november 2023 sloten Binance, Binance.US en mede-oprichter Changpang “CZ” Zhao de schikking met de Amerikaanse overheid na beschuldigingen van overtredingen van anti-witwaswetten en sanctieregels. Zhao heeft ingestemd met het aftreden als CEO en bekende schuldig te zijn aan het niet handhaven van een adequaat AML-programma. Hij staat een gevangenisstraf van maximaal 18 maanden te wachten, met een vonnis verwacht op 30 april.

Chen benadrukte tijdens het panel dat de regelgeving meer duidelijkheid en zekerheid biedt aan de gebruikers van Binance, waardoor ze zich comfortabeler voelen binnen de sector.

Ontwikkelen naar meer volwassenheid

De nieuwe CEO van Binance, Richard Teng, gaf op 9 april aan CNBC toe dat het bedrijf zich aan het ontwikkelen is naar meer volwassenheid. Teng onthulde dat de beurs, die onder Zhao geen formeel hoofdkantoor had, nu op zoek is naar een wereldwijd hoofdkantoor en in gesprek is met verschillende jurisdicties.

Ondanks de schikking lopen er nog steeds aanklachten tegen Binance, Binance.US, en Zhao door de Securities and Exchange Commission, die hen beschuldigt van het verkopen van niet-geregistreerde effecten en het vermengen van klantenactiva, aantijgingen die Binance ontkent.

Exchange nieuws

Crypto fonds Icoinic nu verder als Coinmerce Capital
Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?