noord korea hacker
Exchange, Hack

Binance bevriest $4,4 miljoen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers

Dankzij een tip van Amerikaanse wetshandhavers werd illegale financiering voor Noord-Korea in beslag genomen. Binance nam op 25 mei circa $4,4 miljoen aan cryptocurrency in beslag, eigendom van Noord-Koreaanse organisaties die zowel binnen als buiten het land actief zijn. Deze organisaties hebben zich door sancties vaak tot illegale methoden, zoals crypto diefstal, gewend om fondsen te verwerven.

Illegale financiering Noord-Koreaanse hackers gestopt

Volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën en het Noord-Koreaanse Technical Reconnaissance Bureau zijn vandaag in beslag genomen fondsen bestemd voor de Pyongyang University of Automation. Deze universiteit staat bekend om haar rol in het opleiden van beruchte Noord-Koreaanse hackers.

Een aanzienlijk aantal cybercriminelen die zijn opgeleid aan de Pyongyang University of Automation, behoort tot het 110th Research Center. Deze eenheid heeft de leiding over de Lazarus Group en vergelijkbare groepen.

Om deze entiteiten van financiële middelen te voorzien, zoeken Noord-Koreaanse IT-professionals vaak werk bij bedrijven over de hele wereld, met name in Rusland en China. Zij dragen hun salaris af aan de Noord-Koreaanse regering. Niettemin hebben de inspanningen van de Amerikaanse regering en Binance ervoor gezorgd dat deze financieringsstromen zijn stopgezet.

Brian Nelson, een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Financiën, uitte zijn dank aan de ‘partners in de particuliere sector’ voor hun waardevolle ondersteuning.

“De actie van vandaag blijft de aandacht vestigen op de uitgebreide illegale cyber- en IT-werkzaamheden van de DVK, die de onwettige programma’s voor massavernietigingswapens en ballistische raketten van het regime financieren. De Verenigde Staten en onze partners blijven zich inzetten voor de bestrijding van de illegale inkomsten genererende activiteiten van de DVK en de voortdurende inspanningen om geld te stelen van financiële instellingen, beurzen voor virtuele valuta, bedrijven en particulieren over de hele wereld,” aldus Brian Nelson.

Binance geeft reactie op kritiek

Binance heeft kritiek gekregen vanwege vermeend gebrek aan inspanningen om te voorkomen dat cybercriminelen en radicale groeperingen financiering ontvangen van sympathisanten wereldwijd.

Niettemin heeft het bedrijf gereageerd op deze beschuldigingen en verklaard dat het team er alles aan doet om dergelijke activiteiten te stoppen.

Het is belangrijk om te erkennen dat cyberbeveiliging een uitdaging is waarbij aantallen een rol spelen. Het feit dat enkele kwaadwillende actoren erin slagen door de mazen van het net te glippen, zegt niet alles over het veel grotere aantal dat wel wordt tegengehouden. Bovendien onthullen bedrijven meestal niet publiekelijk welke kwaadwillende actoren zij hebben tegengehouden en op welke manier, omdat dit anderen zou kunnen helpen detectie te ontwijken.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC