Binance Logo Smartphone
Binance, Exchange

Binance bezuinigt op personeelsvoordelen, verwijzend naar winstdaling

Naar verluidt heeft Binance, wereldwijd de grootste cryptocurrency-exchange, bepaalde voordelen voor zijn medewerkers verminderd in juni als onderdeel van herwaarderingsinspanningen binnen het cryptobedrijf.

Bepaalde werknemer vergoedingen stopgezet

Volgens een recent rapport van The Wall Street Journal van 17 juli heeft Binance aangekondigd dat het bepaalde vergoedingen voor werknemers heeft stopgezet, waaronder mobiele telefoonkosten, fitnessabonnementen en thuiswerkmogelijkheden. Het besluit werd naar verluidt genomen vanwege het “huidige markt- en regelgevingsklimaat”, dat heeft geleid tot een daling van de winst. Hierdoor zou het bedrijf mogelijk verdere kostenbesparende maatregelen moeten nemen.

Het rapport volgt op een eerder verslag waarin werd gesuggereerd dat Binance in een paar weken tijd meer dan 1.000 werknemers heeft laten gaan. Voorafgaand aan het 6-jarig jubileum op 14 juli had de crypto-exchange ongeveer 8.000 medewerkers in dienst.

Een woordvoerder van Binance verklaarde dat het bedrijf mogelijke inkrimpingen zou overwegen met betrekking tot “bepaalde producten, bedrijfseenheden, personeelsvoordelen en beleid” als reactie op zakelijke en wettelijke zorgen.

Alhoewel Binance naar verluidt niet specifiek het “regelgevingsklimaat” van de Verenigde Staten noemde, wordt het bedrijf momenteel geconfronteerd met rechtszaken die zijn aangespannen door zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van het land. Zowel de crypto-exchange als CEO Changpeng Zhao worden beschuldigd van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten. Binance heeft deze juridische stappen als slot afgedaan als een voorbeeld van handhavingsregulering.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken