Binance Trading
Exchange

Binance biedt beloningen voor informatie over handel met voorkennis

De crypto-exchange Binance heeft aangekondigd dat het beloningen variërend van $100.000 tot $5 miljoen zal uitkeren aan individuen die informatie aanleveren over mogelijke gevallen van handel met voorkennis of corruptie binnen het bedrijf. Deze stap komt na speculaties over ongebruikelijke handelsactiviteiten rondom de recente notering van de op Solana gebaseerde memecoin Book of Meme (BOME).

Opmerkerlijke BOME-transactie

Binance maakte bekend dat het BOME zou toevoegen aan zijn platform, een token dat gekoppeld is aan Bitcoin, Tether, First Digital USD (FDUSD), en de Turkse lira. Binance Futures kondigde tevens aan dat het een USDS-M BOME eeuwigdurend contract met een hefboom tot 50 keer zou introduceren.

Voor de officiële notering op Binance verwierf een zogenaamde crypto-whale 314 miljoen BOME-tokens voor een bedrag van $2,3 miljoen via de gedecentraliseerde beurs Raydium, tegen een gemiddelde prijs van $0,0074 per token. Na de notering op Binance steeg de waarde van de tokens naar een piek van $0,026, waardoor de waarde van de tokens op ongeveer $8 miljoen uitkwam.

De aandacht werd gevestigd op deze handel na de beursgang, wat leidde tot discussies binnen de gemeenschap over de mogelijkheid van handel met voorkennis. Op Reddit speculeerden sommige leden of de transactie het resultaat was van geluk of insiderinformatie, met suggesties dat de handelaar mogelijk verbonden was met Binance.

Onderzoek binnen het bedrijf is gestart

In reactie op de beschuldigingen heeft Binance aangekondigd een onderzoek te hebben gestart. Een voorlopig onderzoek wees uit dat de betrokken persoon “geen verband had met Binance”. Het bedrijf moedigt de gemeenschap aan om verdere gevallen van mogelijke handel met voorkennis of ander wangedrag te melden.

Binance belooft een grondig onderzoek naar alle ontvangen rapporten en zegt de bevindingen openbaar te maken. Het doel is om een transparante handelsomgeving te behouden en elke actie die de markteerlijkheid kan schaden, te voorkomen.

Dit nieuws komt temidden van een periode waarin sommige handelaren aanzienlijke winsten hebben gemaakt door de hype rond Solana-memecoins, terwijl anderen minder fortuinlijk waren. Een handelaar verkocht bijvoorbeeld 170 miljoen BOME-tokens voor $131 duizend, een dag voordat de waarde significant steeg, waardoor een potentiële winst van miljoenen dollars werd misgelopen.

Exchange nieuws

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?