Nieuws, Trending

Binance CEO: Aanval op platform ‘SAFU’ vals alarm

De CEO van cryptocurrency exchange Binance heeft de angst weggenomen dat een hacker zijn nieuw gelanceerde Bitcoin-futuresplatform had aangevallen.


Technische error crashte Bitcoin prijs

In een reeks tweets op 16 september waarschuwde Changpeng Zhao, ook bekend als CZ, eerst dat de exchange werd aangevallen door een van haar eigen marktmakers.

De dader zou het orderboek van BTC / USD hebben gecrasht van $ 10,324 naar $ 10,024. Zhao zei dat het de tweede dergelijke poging tot een aanval was.

Binance lanceerde zijn nieuwe futures-platform in de modus ‘alleen-uitnodigen’ na een testperiode voor gebruikers eerder deze maand. Oorspronkelijk waren twee platforms beschikbaar. Na de testperiode gaven gebruikers hun voorkeur aan en kwam dit platform online.

Ondanks kritiek op de technische kenmerken van beide opties, werd het platform snel in gebruik genomen. Het platform haalde met ‘open interesse’ modus tot $ 150 miljoen vorige week.


CZ: Alleen de “aanvaller” verloor geld

In dit geval bleek de aanval een vals alarm te zijn. De marktcrash bleek afkomstig te zijn van een technische fout aan de markt ontwikkelings kant.

De entiteit blijft onbekend, Zhao onthulde alleen dat het ook een operator was van Bitcoin-futures. Vanwege de eigen instellingen van Binance heeft de dip van $ 300 ondertussen de posities van andere handelaren geen schade toegebracht; alleen de toevallige aanvaller verloor geld.

“Niemand werd geliquideerd, omdat we de indexprijs (geen futures-prijzen) gebruiken voor liquidaties (onze innovatie). Alleen de aanvaller verloor een hoop geld,’ bevestigde hij.

Binance is een van de twee grote Bitcoin-futures die deze maand op de markt komen. De andere komt op 23 september en is afkomstig van het institutionele handelsplatform Bakkt. Vanaf 6 september is het al mogelijk om geld te storten op Bakkt.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)