Bitcoin

Binance CEO: Bitcoin prijs crashte niet als gevolg van Coronavirus

De pandemie was slechts de vonk die de huidige wereldwijde economische crisis veroorzaakte. Het was echter niet de oorzaak volgens de CEO van de populaire cryptocurrency exchange Binance.


De economie “zou sterker moeten zijn”

Changpeng Zhao, ook wel ‘CZ’ genoemd, stelde dat het Corona-virus had aangetoond dat de wereldeconomie veel te zwak is. Dit zei hij in een blogbericht op 20 maart. Op de vraag of hij vond dat de omstandigheden dit jaar anders waren dan de wereldwijde financiële crisis (GFC) van 2008, vatte hij samen:

“In 2008 was er geen pandemie die de wereldeconomie onderbrak. Maar ik denk dat het Corona-virus slechts een trigger is, maar niet de hoofdoorzaak. Onze economie moet sterker zijn, in ieder geval sterk genoeg om dit soort schokken te overleven.”

CZ zei dit terwijl Bitcoin (BTC) zich steeds meer losmaakte van de ellende waarmee traditionele markten worden geconfronteerd. Vorige week zag Bitcoin een historische daily fall in lijn met de aandelenindexen. Deze week was er echter een verrassend herstel dat op een gegeven moment de 90% naderde. Sindsdien is BTC/USD in de afgelopen 24 uur met ongeveer 7% gedaald. In tegenstelling tot het oude systeem is Bitcoin echter niet ‘kapot’, zegt Zhao.

Op een gegeven moment stoppen investeerders met het verzamelen van contant geld. Deze praktijk heeft de dollar versterkt tijdens het coronavirus. Daarna beginnen ze hun portefeuilles opnieuw te verbreden. Hier zal Bitcoin ook tussen staan. “Hebben mensen al meer Bitcoin gekocht? Nee, in de meeste gevallen. Velen van hen zijn nog steeds in paniek over toiletpapier,” vervolgde CZ.

“Het kost tijd om deze veranderingen door te voeren in de economie. Dingen veranderen niet onmiddellijk wanneer er een massapopulatie bij betrokken is.”


Een ‘veilig toevluchtsoord’?

De opmerkingen weerspiegelen die van Andreas Antonopoulos. Hij voorspelde met griezelige nauwkeurigheid de impact van een financiële crisis op Bitcoin. Antonopoulos zei dat Bitcoin in eerste instantie hard zou vallen, omdat beleggers uit crashende aandelen stapten, maar zich daarna herstelden.

John Bollinger, de bedenker van de volatiliteitsindicator van Bollinger Bands, was ook voorstander van die opeenvolging van gebeurtenissen. Hij voerde aan dat beleggers onder dergelijke omstandigheden “verkopen wat ze kunnen”. De intensiteit van de val heeft hem echter overrompeld.

‘Ik heb het echt niet zien aankomen, ik dacht dat het als een veilig toevluchtsoord zou kunnen dienen‘, tweette hij destijds.

Voor CZ was het echter duidelijk dat Bitcoin in de toekomst als een veilig toevluchtsoord zal functioneren. Aangezien het aanbod vast staat en niet kan worden gemanipuleerd als fiat-valuta. “Verwacht niet dat Bitcoin gegarandeerd omhoog gaat wanneer de Dow Jones-index crasht, of andersom”, zei hij.

“Het is geen perfect omgekeerd correlatieproduct. Als je dat wilt, moet je de Dow Jones Index futures verkopen.”

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?